Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fodrászat koppintja a Facebook dizájnt

Facelook néven nyílt fodrászat Dubai-ban, amely nevét és logóját tekintve hűen követi a legismertebb nemzetközi közösségi oldal dizájnját. A szalon indiai tulajdonosa szerint nem szándékos a hasonlóság, és nem gondolták hamisítani a Facebook logót.

0 Tovább

Riadalmat okoztak a Nutella injekciók

Egészségügyi figyelmeztetést adtak ki a dubai hatóságok a helyi közösségi oldalakon felbukkant fotó kapcsán, amely injekcióba töltött Nutella krémet reklámozott. Az eredeti gyártó elhatárolódott a terméktől, a hamisító viszont viccesnek szánta.

Tíz dirham ellenében hirdette a Nutella injekciókat az a 17 éves arab fiatalember, aki jelentős riadalmat keltett termékével. Az Egyesült Arab Emírségek internetezői között keringő hirdetésen tűvel ellátott fecskendőbe töltött Nutella krém szerepel, amelynek láttán a dubai hatóságok azonnal figyelmeztetést adtak ki, felhívva a figyelmet arra, milyen potenciális veszélyekkel járhat a termék "elfogyasztása". A Nutella eredeti gyártója, a Ferrero sajtóközleményben határolódott el a terméktől, jelezve, hogy az injekció nem Ferrero gyártmány, továbbá, hogy a hatóságokkal együttműködve igyekeznek felderíteni az esetet.

Mint kiderült, alaptalan volt a hatóságok riadalma, ugyanis a termék nem került piaci forgalomba, ráadásul tű sem volt a fecskendőkön. A fiatal gyártó egyszerűen jó ötletnek gondolta fecskendőbe tölteni a Nutella krémet, és onnan kinyomva fogyasztani a nyalánkságot. Az elkészítéshez patikában vásárolt steril fecskendőket, beleadagolta a krémet, majd saját kezűleg látta el a jogsértő címkézéssel. A mogyorós, csokis injekciókból mintegy 30 darabot készített, amelyet ismerősöknek adott el.

(Via: CNN blog, Emirates 24|7)

0 Tovább

Kalózlemezeket árult Szaddám Husszein

Igen szerencsétlen névvel kénytelen élni az a kereskedő, akit a napokban két hónap szabadságvesztésre ítélt Dubai bírósága pornófilmek és kalózlemezek értékesítésének vádjával. A korábbi iraki diktátor nevét viselő 26 éves Szaddám Husszein Jebel Ali térségében a járókelőknek kínálta megvásárlásra az illegális cikkeket .

Az emirátus rendőreit egy megkörnyékezett vásárló értesítette, akik a helyszínre sietve 38 darab pornófilmet és 180 darab kalózlemezt találtak a bangladesi származású Husszeinnél. A 26 éves férfi letartóztatásakor azzal védekezett, a hamisítványoknak nem ő a tulajdonosa, és nem ő készítette az illegálisa másolatokat sem. A bíróságon már azt állította, nem értékesítési, hanem vásárlási szándékkal járt a tetthely környékén.

A bíróság döntése értelmében a börtönbüntetés letöltését követően kitoloncolják Husszeint az Egyesült Arab Emírségek területéről.

(Via: 7 Days)

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek