Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

11 „alternatív” Harry Potter könyv Kínából

Kínában roppant népszerűségnek örvend J. K. Rowling nagyszabású regényfolyama a Harry Potter. Éppen ezért gondolhatta úgy néhány helyi szerző, hogy nem hagyják veszni az üzleti lehetőséget, és kiegészítik az eredetileg hétkötetes történetet még néhány sztorival, persze mindenféle egyeztetés, vagy jogdíj megfizetése nélkül. Az 11 Points válogatása következik a legfurcsább kínai Harry Potter könyv-koppintásokról.

3 Tovább

Kampány indul a szerzői jogokat megsértő kínai keresőóriás ellen

Nem ez az első alkalom, hogy a szerzői jogok megsértése miatt marasztalnák el a kínai Baidut. Most a kínai Online Videós Kalózkodás Elleni Szövetség jelentette be, hogy harcot indít az általuk folytatott kalóztevékenység ellen.

0 Tovább

Belehalt a múzeum-tulajdonos a hamisítási botrányba

Szívrohamban meghalt Vang Zonkuan, miután 2,1 milliárd forint értékűre taksált műtárgyai szinte mind hamisítványnak bizonyultak.

Zonkuan Észak-Kínában nyitott múzeumot, közszemlékre téve műtárgyait. A gyűjtemény értékét eredetileg mintegy 60 millió jüanra (2,1 milliárd forint) taksálták. Azonban idén nyáron egy kínai blogger arról cikkezett, hogy „ősi” gyűjtemény szinte mindegyik darabja hamis. Az intézmény bezárni kényszerült, miután kiderült, hogy a tucatnyi kiállítóterem vitrinei olcsó másolatokkal vannak tele.

Több mint négyezer évesnek mondott tárgyakról például elég könnyen kiderült az igazság, amikor alaposabban szemügyre vették a szakértők: olyan egyszerűsített írásjelek díszítették sokukat, amelyek csak a XX. században terjedtek el.

A múzeum tétova kísérletet tett renoméjának helyreállítására. Vej Jingcsun, vezető művészeti tanácsadója azt hangsúlyozta, milyen pozitív, hogy a negyvenezer alkotásból nyolcvan darab eredetinek bizonyult. Vang úr, a tulajdonos pedig azzal akarta elvenni a támadások élét, hogy kifejtette, a tárgyakról „az istenek sem mondják meg”, hogy eredetiek-e vagy hamisítványok.

Végül azonban az idős gyűjtő szervezete nem bírta a stresszt, a megszégyenülést és a haragot. Október végén honlapján közlemény tudatta a látogatókkal: Vang Zonkuan szívroham következtében életét vesztette. Így már nem tudhatta meg, hogy három nappal korábban beadott kérelme nyomán végül engedélyt kap-e a múzeum az újranyitásra.
(VIA: The Telegraph)

0 Tovább

Kínában már a benzinkutakat is koppintják

Másolt autóhoz, másolt benzinkút dukál, gondolhatta egy agyafúrt kínai vállalkozó, ugyanis azzal lepte meg Szecsuán tartomány lakóit, hogy egy hamis töltőállomást nyitott a napokban.

0 Tovább

A legújabb kínai csemegék: rántott rókaszőr, vegyileg kezelt sertéshús

Persze a cím merő túlzás, mert egyetlen jó érzésű kínai sem szeretne rókaszőrt, vagy éppen csirke végbélnyílást a vacsorájába, ám szerencsétlenségükre Csiangszu tartomány gyanútlan lakói kérés nélkül is megkapták az említett undorító adalékanyagokat a sütőolajukba.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek