Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lady Gaga rajongói lenyomták a kalózokat

A világhírű énekesnő leglelkesebb követői ugyanis nemet mondtak a hivatalos megjelenés előtt pár nappal kiszivárgott, és így illegálisan elérhetővé vált Applause című dal letöltésére. Sőt, aktívan hozzájárultak ahhoz, hogy a kalózkézre került dal eltűnjön az internetről.

0 Tovább

Bosszantja ázsiai rajongóit Lady Gaga

Szókimondó szövegei és merész színpadi megjelenése okán jelentős tiltakozást váltott már ki Lady Gaga "The Born This Way Ball" című ázsiai turnéja. A Fülöp-szigeteken és Dél-Koreában keresztény, Indonéziában iszlám csoportok tiltakoztak fellépése ellen. A napokban azonban egy Twitter bejegyzése hatására háborodtak fel rajongói, amelyben a régió hamisítványokban gazdag kultúrájára célozgatott.

Az énekesnő múlt héten Thaiföldön adott koncertet. Az országba való megérkezésekor a következő Twitter üzenetet osztotta meg 24 millió követőjével: "I just landed in Bangkok baby! Ready for 50,000 screaming Thai monsters. I wanna get lost in a lady market and buy fake Rolex."

Nem titok, hogy Ázsiában, így Thaiföldön is hatalmas mennyiségben gyártanak és értékesítenek hamisítványokat, ám Lady Gaga észrevételét sokan rossz néven vették. Rajongói közül többen csalódottságuknak adtak hangot, hogy az énekesnő így reagál hazájukra, sokan szóvá tették, hogy sértegeti őket, mások jelezték, a megvásárolt koncert jegy ellenére talán el sem mennek a showra. Lady Gaga Facebook oldalán egy rajongója szarkasztikusan megjegyezte azt is, ha az énekesnőnek lesz ideje vásárolgatni Bangkokban, akkor nem csak a hamis Rolexeknek, de a kalóz Lady Gaga cd-knek is örülhet majd.

Ázsiai turnéja során nem ez az első hasonló megjegyzése a popsztárnak. Hongkongi koncertje előtt szintén Twitter üzenetben osztotta meg, mennyire imádja a várost, ahol hamis Birkin táskákat lehet vásárolni.

(Via: Yahoo News, fotó: Lady Gaga Facebook oldala)

0 Tovább

Lady Gaga saját nevéért harcol

Az ellentmondásos megjelenéséről és zenéjéről híres énekesnő saját művésznevének birtoklásáért harcol az amerikai bíróságon. Pontosabban eljárást indított egy nevadai cég ellen, amely állítása szerint a Lady Gaga nevet akarta saját céljaira védjegyként bejegyeztetni.

A Billboard.biz beszámolója szerint az Excite Worldwide LLC állítólag a "Lady Gaga" és a "Lady Gaga LG" védjegyekkel sminkszereket, kozmetikai cikkeket és egyéb kiegészítőket kívánt volna forgalmazni a Grammy-díjas művésznő jóváhagyása nélkül. 

Bár az amerikai szabadalmi hivatal közlése szerint az Excite Worldwide védjegykérelmét nem fogadták el, Lady Gaga biztosabbnak látta, ha jogi úton rendezi a kérdést, és tiltatja el a céget az illetéktelen védjegyhasználattól. Az énekesnők és jogi képviselői szerint ugyanis, megtévesztené a fogyasztókat, ha egy olyan vállalkozás használja a nevet, amely erre nem kapott engedélyt, hiszen azt a benyomást keltenék, mintha a felek között partnerségi kapcsolat lenne.

Kép forrása: Wikipédia

0 Tovább

Szerzői jogsértés miatt felfüggesztették Lady Gaga YouTube fiókját

No, ilyen sem gyakran esik meg a popbizniszben: friss hírek szerint tegnap reggelre a legnagyobb videómegosztó portál üzemeltetői felfüggesztették Lady Gaga hivatalos YouTube fiókját szerzői jogi jogsértésre hivatkozva. A milliárdos nézettséggel büszkélkedő énekesnő VEVO csatornája működik, ellenben a másik fiókra felkerült egy Japánban készült videó, aminek talán nem kellett volna.

A hivatalos fiók kezelői a japán Fuji TV showműsorának, a SMAP x SMAP című adásnak egy tízperces részletét töltötték fel, amelyben Lady Gaga új albumáról énekel dalokat. Az MTV News szerint az énekesnő a SMAP japán fiúbanda kíséretében és háttértáncosaival énekli el a The Edge of Glory című számát. Úgy tűnik azonban, hogy a menedzsmentje elfelejtette beszerezni a szükséges engedélyeket a performansz terjesztéséhez, ugyanis az illetékes Media Interactive panaszt tett a videómegosztónál, így tegnap reggelre a Gaga rajongók a következő üzenetet találták a szokatlan előadónő oldalán: "This account has been suspended due to multiple or severe violations of YouTube's Copyright Policy."

A YouTube fiók azóta egyébként ismét működik. 

Kép forrása: Wikipédia

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek