Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elektromosság lett a hamis alkoholból

Úttörő projektet valósítottak meg a brit hatóságok Lincolnshire régióban: a körzetben lefoglalt alkoholos italokat újrahasznosították, méghozzá úgy, hogy az italokból elektromosságot állítottak elő. Ezzel a módszerrel társadalmilag hasznossá tehetők az egyébként káros hamisítványok.

Megsemmisítésre váró italos dobozok

0 Tovább

Nem csak kalózok, de hamis térképek is veszélyeztetik a tengerészeket

Hamis tengerészeti térképekre és más hamisított vízügyi publikációkra vonatkozóan adott ki figyelmeztetést az Egyesült Királyság Vízügyi Hivatala (UK Hydrographic Office, UKHO). A szervezet a hamisítványok azonosításában segítséget nyújtó tájékoztatót is megjelentetett.

Balra egy hamis, jobbra egy eredeti almanach (Forrás: admiralty.co.uk)

0 Tovább

Pénzével kérkedett a hamisító, lecsukták!

Drogokkal és hamisítványokkal kereskedett az a Nagy-Britanniában élő család, amelynek tagjait a napokban ítélték letöltendő börtönbüntetésre. Az illegális üzelmeket folytató klán nem rejtette véka alá, hogy van pénzük.

A Chaudhry család, két felnőtt fiú, valamint szüleik drága otthont tartottak fenn, luxuscikkeket használtak és fényűző nyaralásokra utaztak. Kirívó életmódjukat bizonyítja a házkutatás során előkerült, Dubai-ban készült fotó, amelyen a család legfiatalabb tagja, a 26 éves Mohammed Basit Chaudhry dizájner ruhákban, kezében mintegy 20 ezer fontnyi készpénzzel pózol.

A két fiú és szüleik drogokkal és hamisítványokkal kereskedtek. Az ellenül folytatott eljárás során 250 ezer font értékben találtak hamis ruházati cikkeket, és mintegy 70 ezer font értékben marihuánát a hatóságok.

1 Tovább

Ötmillió fontnyi karácsonyi ajándékot foglaltak le!

Megközelítőleg ötmillió font értékű hamis terméket foglaltak le a brit hatóságok Felixstowe kikötőjében az elmúlt két hónapban. A hamisított csizmák, kozmetikumok, táskák a karácsonyi piacra érkeztek.

0 Tovább

Rossz útra tért a bíró?

Ebben a hónapban már két alkalommal is adtunk hírt arról, amikor a másik oldal tér rossz útra. Adott a rendőr, aki illegálisan töltött le filmeket, a színész, aki belső használatra szánt kópiát osztott meg, ma pedig itt van a bíró, akit kalózlemezek értékeséért ítéltek el. A Computer Active friss cikke szerint Gordon Harris-t hat hónap - egy évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítéltek Nagy-Britanniában hamis CD és DVD lemezek értékesítésének vádjával. A korábban bíróként dolgozó Harris a bírósági meghallgatásán beismerte bűnösségét.

A Coventry-i hatóságok szerint a most 71 éves Harris 2006 és 2009 között hamis járműkezelési útmutatókat értékesített Jaguar és Peugeot típusú gépjárművekhez. Az adott időszakban a DVD lemezekre írt kézikönyvekből mintegy 3500 darabot adott el. A DVD hamisítás mellett az ex-bírót 50 darab rendelésre készített kalóz CD gyártásával is vádolják.

Az ügyben fia volt tettestársa, akit ez év májusában 12 hónap szabadságvesztésre és 30 ezer font kártérítés megfizetésére ítélt a bíróság. A volt bíró ügye nincs még lezárva. A hatóságok szeretnék, ha esetében is döntene kártérítési kötelezettségről a bíróság.

0 Tovább
«
12

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek