Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tízezreket várnak a TPB partira

Augusztus 10-én nagyszabású rendezvénnyel ünnepli 10. születésnapját a világ leghírhedtebb kalózoldala, a The Pirate Bay. Az eseményt a svéd Kalózpárt szervezi. A kalózok tízezernyi résztvevőre számítanak.

0 Tovább

EP-képviselő lenne a The Pirate Bay alapító

Politikusi ambíciókat dédelget a világ leghírhedtebb kalózoldalának alapítója és volt szóvivője. A The Pirate Bay működtetése miatt börtönbüntetésre ítélt Peter Sunde ugyanis bejelentette, a finn Kalózpárt színeiben indulni kíván a 2014-es európai parlamenti választásokon.

Bár jogerőre emelkedett az ellene hozott bírósági ítélet, sőt idén márciusban az Emberi Jogok Európai Bírósága is helybenhagyta a svéd határozatot, Peter Sunde nem hogy nem ülte le, de meg sem kezdte 8 hónapos börtönbüntetését. Börtönbe vonulás helyett viszont egyre újabb tervekkel áll elő. Nem rég saját internetes vállalkozást indított, legújabb pedig azt tervezi, hogy politikusnak áll.

0 Tovább

Szerző jogvédőket perelne jogsértés miatt a The Pirate Bay

A The Pirate Bay, a kalózmozgalom zászlóshajója, amely fennen hirdeti a megosztás és a másolás szabadságát, úgy tűnik saját farkába harapott: szerzői jogsértés miatt perelni készül a finn kalózkodás elleni mozgalmat.

Kalózstílusú kalózkodás elleni kampányoldal

11 Tovább

Kevés újdonsággal szolgál a TPB film

A hétvégén debütált a The Pirate Bay alapítóiról és a torrent oldal körüli perről szóló dokumentumfilm. A TPB AFK: The Pirate Bay Away from Keyboard elsősorban a bírósági eljárásra fókuszál, így azoknak, akik követték a vonatkozó híreket, kevés újdonsággal szolgál a produkció, igaz a film végén, kiderül, hogy a három alapító között nem olyan felhőtlen a viszony.

Képkocka a filmből

0 Tovább

Berlinben debütál a TPB film

A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) programjában mutatják be a The Pirate Bay alapítóiról készített dokumentumfilmet. A vetítéssel egy időben digitális premiert is terveznek az alkotók.

0 Tovább
«
1234

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek