Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Akár 20 évet is kaphat a borhamisító

Rudy Kurniawan a világ egyik legbefolyásosabbnak tartott, borritkaságokkal foglalkozó kereskedőjét ma hivatalosan is bűnösnek találta a manhattani bíróság. A férfi olcsó borokat adott el drága márkák üres palackjaiba töltve vagy drága borok hamis címkéivel ellátva.

0 Tovább

Borhamisító a Michelin-csillagos séf?

Hamis bor értékesítésével vádolják amerikai egyik sztárszakácsát, akinek étterme két Michelin-csillagot is kapott. Charlie Trotter állítólag egy nagyobb palack hamis Domaine de la Romanée-Conti bort adott el vevőinek.

Több mint 46 ezer dollárt fizetett a palack Burgundyért az a gyűjtő pár, aki hamisítással vádolja a híres szakácsot. A házaspár 2012 nyarán ebédelt Charlie Trotter Charlie Trotter's nevű éttermében, amely bezárásáig Chicago nevezetességének számított. Az étterem ugyanis korábban két csillagos minősítést kapott a Michelin Guide-tól. (Az átmeneti bezárásra egyébként azért került sor, mert Trotter egyetemi tanulmányokat kívánt folytatni a főzés helyett.)

0 Tovább

Több a hamis Lafite Kínában, mint az eredeti!

Kínában 2006 óta tízszeresére nőtt a borimport, ám ahogy a helyi kereslet növekszik, annál több hamisítvány jelenik meg a piacon. A szakértők szerint a Lafite a kínai hamisítók kedvence, még szállodát is elneveztek róla...

Chateau Lafite-Rothschild címke (Forrás: lafite.com)

0 Tovább

3000 liter bor folyik el a csatornába…

A kínai hatóságok látványos akció keretében semmisítettek meg összesen 3000 liter hamisított vörösbort. A 40 millió jüan (USD 6,5 millió) értékű hamis Lafite címkézésű italokat tavaly foglalták le egy helyi hamisító üzemben. Ahogy az alábbi fotók is mutatják, a vöröslő hamisítványok a csatornában végezték.

3 Tovább

Bíróságon pereskedik a milliomos borgyűjtő

Legtöbbünk, ha összetalálkozik egy üveg rossz borral, egyszerűen beleöntjük a lefolyóba némi szitkozódás közepette. Tudatosabb fogyasztók még talán a vétel helyére is ellátogatnak, hogy panaszt tegyenek az eset miatt. Nem így járt el azonban William Koch, amerikai energiamogul, miután a kétezres évek közepén szert tett néhány palack hamis régiségnek számító borra. Csalódottsága egészen a bíróságig vitte.

1 Tovább
«
123

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek