Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Erőtlen szuperhősök és csúf hercegkisaasszonyok

Kínai játékhamisítványokat találtunk csokorba szedve az egyik internetes oldalon. Mint a hamisítványok többségén, itt is jellemző a rossz angolság, a rosszul betűzött név, elírás - mintha csak bemutató anyagként szolgálna: ilyen a hamisítvány. Nem csupán ez a gond ezekkel, hanem az is, hogy ki tudja, milyen festékkel, milyen anyagokból készülnek, egy napnál tovább tartanak-e, arról nem is beszélve, vajon nem ártalmasak-e a gyerekek egészségére?

Transformer a jéghegy ellen...

0 Tovább

12 keréken gurul Villám McQueen

Akartok látni valami retteneteset? Most bukkantunk rá erre a videóra, amelyben a készítő két, feltehetőleg kínai gyártmányú Villám McQueen játékot mutat be. A Disney/Pixar rajzfilmből megismert mesehőst az egyik esetben a csomagoláson feltüntetettel ellentétben Rust-eze-nek hívják és szörnyű villogással kísérve borzasztó hangokat ad ki. A másiknak nem látszik pontosan a neve és a versenyszáma, de négyszer három keréken gurul és ismételten rettenetes zajt bocsát ki.

Egyértelmű hamisítványok, amelyek veszélyesek lehetnek a gyerekekre. Másrészt az ilyen zajos játékok minden szülő rémálmai lehetnének...

0 Tovább

Királyi esküvőre szólnak a hamis meghívók

Királyi esküvőre szóló hamis meghívókat ajánlott megvásárlásra a The Mail újságírójának és egy Los Angeles-i szuvenír gyártónak egy férfi, azt állítva, hogy a Vilmos herceg és Kate Middleton áprilisi esküvőjére a meghívókat nyomtató cégnél dolgozik. Az eredeti készítő, a Barnard and Westwood képviselője közölte, hogy a férfi nem dolgozik náluk, ellenben vizsgálatot kezdeményeznek az ügyben, hogy kiderítsék, hogyan tudott az eredetivel gyakorlatilag megegyező hamisítványokat gyártatni.

Kép forrása: facebook.com/TheBritishMonarchy

A hamis invitációk állítólag egy apró egy apró eltérést mutatnak a hivatalos meghívókhoz képest: a pontozott vonalak felett a név helye még üres. A meghívottak nevét egyébként kézzel írják be az eredeti példányokba is.

A férfi 3200 dollárt kért az újságírótól a hamis meghívókért, hangsúlyozva, hogy további példányokat is tud szerezni, ha igény van rá…

0 Tovább

Azokon a napokon sem árt óvatosnak lenni

Már többször emlegettük itt a blogon (legutóbb például hegymászó karabinerek kapcsán), hogy nem kellene meglepődnünk, mert a kínaiak tényleg mindent hamisítanak, amire van kereslet.

Most éppen a HENT híroldalán olvasható cikk kapcsán jutottunk erre a gondolatra, amely szerint mintegy 2500 kartonnyi hamis Always egészségügyi betétet foglaltak le a napoban az ugandai hatóságok. Mondanunk sem kell, hogy a termék mennyire lehet higiénikus, és ilyenformán használata mennyire egészséges a nők számára...

A termék eredeti gyártója, a Procter & Gamble szerint egyébként az ugandai piacon forgalomba kerülő Always termékek minimum 40 százaléka (!) hamisítvány. A cég szerint a hamisítványokat mintapéldányok alapján, utángyártással készítik Kínában, de a hamisítási folyamatban importőrként és terjesztőként az ugandai kereskedők is közreműködnek...

Bár afrikai esetről szól a hír, mégis azt tanácsoljuk minden nőnek, hogy azokon a napokon csak megbízható helyeken vásárolt termékeket használjon a saját biztonsága érdekében.

1 Tovább

Mosószer hamisítókat fogtak a magyar vámosok

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói nyolcezer liter hamis mosószerre és a hamisítványt gyártó üzemre bukkantak hétvégén. A HENT beszámolója szerint az ismert márkára hasonlító készítményeket egy pécsi raktárban találták meg, míg egy békés megyei helyszínen rábukkantak a komplett gyártóüzemre is. a A NAV szerint elképzelhető, hogy a helyszínen gyártott hamisítványokból a boltokba is került.

Az üzemben az eredeti termék csomagolására hasonlító matricákat és flakonokat állítottak elő. A NAV nyomozói 3 millió forint értékben találtak flakonfújó gépeket és a mosószert a helyszínen. A hamisítványok gyártásával és forgalmazásával négy személyt gyanúsítanak.

Az m1 reggeli híradója közölt felvételeket a razziáról és a helyszínről.

A vonatkozó hír kb. 3:35-től látható.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek