Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Közelednek az ünnepek, újabb adag hamiskás játék

Ahogy közeledik a december, egyre sürgetőbbé válik a gondolat, hogy szeretteink számára, időben beszerezzük az ajándékokat. A gyerekek esetében pedig különösen nehéz lehet eltalálni a megfelelő játékot, néha még akkor is, ha különösen sokat nyavalyog a csemete a hőn áhított babáért vagy akciófiguráért. Pláne, ha ilyen hamisítványokba is belefuthat az ember, mint amilyeneket a likes.com gyűjtött össze.

1 Tovább

„Őszi szüret” a mosószer hamisítóknál

Néhány hete a fővárosban, a napokban pedig a Dél-Alföldön számoltak fel a NAV pénzügyi nyomozói egy-egy mosószer-hamisító üzemet. A két ügyben összesen 4,5 tonna hamis mosóport, több mint 32 000 liter folyékony mosószert, másfél ezer doboz hamis vízlágyítót, több ezer kilogramm alapanyagot, és a gyártáshoz használt eszközöket, csomagolóanyagokat foglaltak le. Tíz férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

1 Tovább

Új találmány szűrheti ki a hamis gyógyszereket

A PharmaCheck a mikrofluidika eszközeivel tesztel le kis mennyiségeket a gyógyszerekből, hogy kiderüljön, tartalmaznak-e aktív hatóanyagot. Cynthia Graber írása.

0 Tovább

Parfümgyártót perel a Prada

Úgy tűnik, hogy ezúttal túl messzire ment egy designer ihletésű parfümök utángyártásával foglalkozó cég, ugyanis olyannyira sikerült felbőszíteni legújabb termékükkel a híres olasz divatházat, a Pradat, hogy az keresetet nyújtott be ellenük a bíróságon.

0 Tovább

Lézertechnológiával a hamisított gyógyszerek ellen

Szakértők szerint egy lézert használó fejlesztés megkönnyíthetné a hamis gyógyszerek elleni harcot, amik hétszázezer életet követelnek minden évben és több ezer milliárd forintos bevételkiesést okoznak a gyógyszercégeknek is.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek