Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Eminem „közszolgálati bejelentéssel” oktatja a szerzői jogok megsértőit

A méltán népszerű előadó sajátos módon, egy a kiadója YouTube csatornájára feltöltött, közszolgálati bejelentés paródiában hívta fel a szerzői jogok megsértőinek figyelmét tevékenységük káros mivoltára. Eminem és kiadója azért voltak különösen elkeseredettek, mert még a hivatalos megjelenés előtt kiszivárgott a rapper legújabb albuma, a Marshall Mathers LP 2.

1 Tovább

Csapda volt a népszerű kalózoldal

Az illegális tartalmak feltöltői között népszerű portál, az Uploader Talk a múlt hét folyamán, egy év folyamatos működés után teljesen váratlanul leállt, és egy igencsak (a kalózok számára legalábbis) sokkoló hírrel lepte meg látogatóit. Az oldal mindvégig csapda volt, ami pusztán azért működött, hogy adatokat gyűjthessen illegális tevékenységet folytató tagjairól.

2 Tovább

Így gazdagodnak az illegális letöltések mögött álló kalózok

Az átlagos illegálisan tartalmakat letöltő felhasználók, talán úgy gondolják, hogy ebben az egészben semmi pénz nincs, hiszen ők ingyen jutnak hozzá az általuk megkívánt anyagokhoz. A valóság azonban, ennél jóval árnyaltabb, hiszen a háttérben állók nem pusztán felebaráti szeretetből osztják meg a legújabb hollywoodi filmeket, sorozatokat, illetve slágereket. Hogy pontosan miért is éri meg fenntartani a fájlcserélő oldalakat? Egy profi kalóz vallomása következik!

0 Tovább

A népszerű sorozat alkotói felveszik a kesztyűt

Az Egyesült Államokban rendkívül népszerű, többszörös Emmy győztes, The Walking Dead című zombis-drámasorozat készítői úgy döntöttek, hogy szakítanak a hagyományokkal, és a jövőben nem késleltetik az új epizódok megjelentetését az első sugárzáshoz képest.

0 Tovább

Újra feltűntek a torrent kliensek a Google keresőjében

Pontosabban fogalmazva eddig is megtalálhatóak voltak a Google keresőjében az olyan torrent kliensek, mint a BitTorrent vagy a uTorrent, a népszerű automatikus kiegészítések között viszont mostanáig tiltva voltak, mint ahogy az összes illegális letöltéssel összefüggő kifejezés is. Az elmúlt napokban azonban újra megjelentek a Google keresődobozaiban a kérdéses programok.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek