Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vonzza a hamisítókat az amerikai focidöntő

Ugyan még három nap hátra van a Super Bowl-ig, vagyis az amerikai futballdöntő kezdetéig, de már most 20 millió dollárnál jár a szövetségi hatóságok által lefoglalt focis hamisítványok értéke.

0 Tovább

Az NFL nem hagyja magát

Internetes előadáson, webináriumon ismertette a hamisítók elleni intézkedéseit a profi amerikaifoci liga, az NFL. Márpedig, ha valaki, akkor ők sokat tudnának mesélni a csapatok és a liga védjegyeinek törvénytelen bitorlásáról. Egy kisebb hadsereg védi a jogokat!

A liga jogi "all-star csapatában" egyaránt találni alkalmazott és külső jogtanácsosokat. Legújabb akciójukról, a hamisított ruházati cikkeket kínáló illegális weboldalak elleni fellépésről Dolores Dibella árult el fontos részleteket.

A hamisítás ellen hatékony stratégia csak átfogó szemlélettel készíthető. A liga ennek megfelelően összefogja, koordinálja mind a 32 csapat jogászait. De rajtuk kívül állandó kapcsolatot tartanak fent az állami hatóságok mellett olyan jogvédő vállalkozásokkal, mint a MarkMonitor, magánnyomozó cégekkel, mint a Kroll, illetve számos külső tanácsadóval is együtt dolgoznak a közös cél érdekében.

A Vörös Zóna hadművelet - amely kevéssé meglepő módon a pályák egy jellegzetes területéről kapta nevét - keretében csak a közelmúltban százezer dollár értékű hamis Super Bowl belépőjegyet és 200 ezer hamis árucikket kapcsoltak le közös erőfeszítéseikkel.

A hamisítás hagyományos csatornái mellett azonban egyre nagyobb kihívást jelentenek azok a hitelesnek tűnő online boltok, amelyek fantomszerű üzemeltetői gyakran kámforrá válnak, ha megsejtik, hogy lelepleződtek. Dibella elmondta, hogy a közös munkacsoport folyamatosan monitorozza az internetet, a hamisítványok után kutatva. Ha feketén működő helyekre bukkannak, azonnal jogi felszólítást küldenek, de ezzel egyidőben intézkednek arról is, hogy az internetes keresők ne adják ki a találatok között webcímüket. A nagy aukciós oldalakat is folyamatosan figyelmeztetik a feketézőkre. A visszaesőkkel és a kirívóan nagy jogsértőkkel szemben pedig polgári peres eljárást indítanak.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek