Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vonzza a hamisítókat az amerikai focidöntő

Ugyan még három nap hátra van a Super Bowl-ig, vagyis az amerikai futballdöntő kezdetéig, de már most 20 millió dollárnál jár a szövetségi hatóságok által lefoglalt focis hamisítványok értéke.

0 Tovább

Hamisítványok a Super Bowl döntőjén

Az amerikai hatóságok 3,5 millió dollárnyi, az amerikai futball-bajnokság döntőjére készült hamisítványt foglaltak le még a sportesemény megrendezése előtt. Két nappal a Super Bowl előtt már több mint 36 ezer darab hamis relikviát, mezeket, baseball sapkákat, pólókat, kabátokat találtak.

Az eseménynek otthont adó Dallas városában mintegy 10 ezer darab hamisítvány került elő, ezek összértéke több mint 550 ezer dollár. Az amerikai illetékesek szerint az idei lefoglalások értéke és mennyisége annak ellenére rekordnak számít, hogy a döntő hétvégéjén folytatott fokozott ellenőrzések eredményeiről még nincsenek összesített adatok. Tavaly mintegy 30 ezer darab hamisítvány került elő 2,8 millió dollár értékben. Az elmúlt négy évben pedig - az idei eredményeket is beleszámolva - 66 ezer darab, az NFL jogait sértő hamis termék került elő 6,3 millió dollár értékben.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek