Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Követi a fájlcserélőket az amerikai netszolgáltató szabadalma

Az amerikai AT&T internetszolgáltató szabadalmaztatott egy forgalomfigyelő rendszert, amely pontosan képes követni a BitTorrenten és más fájlcserélő rendszereken zajló forgalmat. A technológia megmondja, melyik fájl valódi, hányszor, hogyan és ki töltötte le.

A technológia szabadalmi ábrája

0 Tovább

Tech óriásokat perelne Kim Dotcom

Visszavágna az őt ért "sérelemért" és szerzői jogsértési pert indítana Kim Dotcom olyan technológiai nagyágyúk ellen, mint a Twitter, a Google vagy a Facebook. Dotcom szerint ezek a cégek, és még számos másik jogtalanul használnak egy általa levédetett kétlépcsős biztonsági szabadalmat.

Dotcom Twitter oldalán hozta nyilvánosságra szándékait

0 Tovább

Like: szabadalombitorlás miatt perlik a Facebook-ot

Szabadalombitorlás miatt indult per a Facebook ellen: Joannes Jozef Everardus van Der Meer öt évvel az ismert közösségi oldal megjelenése előtt szerzett szabadalmi oltalmat saját, Surfbook-nak nevezett közösségi felületéhez, amely már a Like gombot is használta.

0 Tovább

Injekcióba töltött édességtől a hamis napszemüvegekig (2. rész)

Folytatjuk évösszegző bejegyzésünket. Tegnap a hamis Nutelláktól a Louboutin cipőkig terjedően tekintettük át a legolvasottabb bejegyzéseinket, ma a kínai autó utánzatoktól haladunk a hamis Ray Ban napszemüvegek felismeréséig.

0 Tovább

Borat úszódressze tetszik a szabadalmi elbírálóknak?

Sacha Baron Cohen Borat című filmjében viselt szokatlan úszódressze miatt utasított el egy szabadalmi kérelmet az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatalának (USPTO) elbírálója. A szabadalom benyújtója egy egészségügyi innovációt szeretett volna levédetni, amely például a heresérvvel küzdő férfiaknak nyújthatna segítséget.

 

Balra Borat, jobbra a szabadalmi ábra

Donald R. Quinn három évvel a Borat bemutatása után nyújtotta be szabadalmi kérelmét a "Scrotal Support Garment" elnevezésű egészségügyi termékre, amely leírása szerint a férfi nemi szervet érintő egészségügyi panaszok (pl.: heresérv) kezelésére lenne alkalmas, oly módon, hogy a panaszos területek megtámasztásával enyhítené a fájdalmat és a kellemetlen érzést. Az elbíráló azonban az interneten elérhető Borat fotókra hivatkozva úgy vélte, a filmben látott úszódressz és a szabadalmaztatni kívánt eszköz között túl nagy a hasonlóság, ezért elutasította a kérelmet. A feltaláló azonban nem adta fel. Néhány hete benyújtott egy kérvényt, amelyben a még nem végleges elutasító végzésre vonatkozóan a válaszadási határidő meghosszabbítását kérte.

Bár az egész történet humorosnak tűnik, az amerikai jogszabályok szerint az elbíráló helyesen járt el. A rendelkezések szerint ugyanis nem lehet szabadalmaztatni egy olyan terméket, amely előzetesen már nyilvános megjelenítésre került. Ennek eldöntéséhez pedig az elbíráló minden a nagyközönség számára elérhető információt megvizsgálhat, nem csak a szabadalmi lajstromokat.

(Via: THR, IP Watchdog)

0 Tovább
«
123

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek