Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fodrászat koppintja a Facebook dizájnt

Facelook néven nyílt fodrászat Dubai-ban, amely nevét és logóját tekintve hűen követi a legismertebb nemzetközi közösségi oldal dizájnját. A szalon indiai tulajdonosa szerint nem szándékos a hasonlóság, és nem gondolták hamisítani a Facebook logót.

0 Tovább

Újhullámos cukrászati koppintások, avagy így másolják a Cronutot!

Itthon is cikkeztek már arról a New York-i péksütemény csodáról, amely aktuálisan őrületbe kergeti az amerikai fogyasztókat. A croissant és a donut, vagyis a fánk keresztezéséből előállított eredeti Cronut állítólag negyed óra alatt elfogy reggelente, pedig órákig állnak érte sorba a vevők. A péksütemény hiába áll védjegyoltalom alatt, gyorsan megjelentek a koppintások.

Eredeti Cronut a Dominique-Ansel-Bakery kínálatában

(forrás: facebook.com/Dominique-Ansel-Bakery)

0 Tovább

Nyan Cat perli a Warnert!

Két ismert netes mém, a Nyan Cat és a Keyboard Cat kitalálói szerzői jogsértés vádjával pert indítottak a Warner Bros. és a 5th Cell Media ellen. Szerintük ugyanis a két macska figuráját a médiacégek illetéktelenül használják Scribblenauts című játékaikban.

Nyan Cat (Forrás: Know your meme)

1 Tovább

Kamu nyereménnyel kínálják a hamis csokit

Több doboz hamis Willy Wonka csokoládét foglaltak le a brit hatóságok, amelyek kamu nyereményjátékkal csábítják vásárlásra az édességre vágyókat. A védjegytulajdonos Nestlé szerint a hamis csokit könnyű kiszúrni, mivel a cég 2010 óta nem gyárt az ismert ifjúsági regény és film alapján készült Willy Wonka csokikat.

Wonka csokik

0 Tovább

Szabadalmaztatta üzletei berendezését az Apple

Elektronikai termékei levédetése után védjegyoltalmat szerzett az Apple üzletei berendezésére is: az Egyesült Államokban ezentúl oltalmat élvez az elrendezés, ahogy az üvegpanelek, lépcsők, bemutatóasztalok, színek ki vannak alakítva a cég boltjaiban.

Az Apple Store védjegy ábrája

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek