Egy szinkronúszó szerint hamis sportfelszereléseket kaptak az egyiptomi olimpikonok. A sportoló Nike logós sporttáskáján Adidas logós cipzárak vannak.

Felmerült a gyanúja annak, hogy az egyiptomi olimpiai delegáció tagjai hamis sportruhákat kaptak, miután Yomna Khallaf szinkronúszó hölgy nyilvánosságra hozta sporttáskája „szokatlan” márkajelzését. A táskán jól látható Nike jelzés szerepel, ellenben a cipzárak az Adidas logójával vannak ellátva.

Az Egyiptomi Olimpiai Bizottság a hír kapcsán meglepődésének adott hangot, hogy a sportfelszerelés nem a Nike-től származik, a sportcég pedig azon aggodalmának, hogy az egyiptomi sportolók nem megfelelő minőségű felszereléssel vesznek részt a sporteseményen.

Gen Mahmoud Ahmed Ali, az olimpiai bizottság elnöke egyébként elismerte, anyagi okokból szerződtek kínai értékesítővel a sportfelszerelések beszerzésére: az egyiptomi gazdaság bizonytalan helyzete okán a lehető legolcsóbb megoldást keresték.

A Nike és a bizottság tárgyalásokat kezdett a helyzet rendezésére. Ennek eredményeként bár az egyiptomi fél felajánlotta, hogy új felszereléseket vásárol, a Nike végül adományként juttatta el a sportolókhoz az új felszereléseket.

(Via: Times of Israel, Sydney Morning Herald)