Mai bejegyzésünkben nem hamis, de eredeti termékek feketepiaci és illegális terjesztéséről lesz szó. Azt gondoljuk, hogy ez a sztori hasznos adalékkal szolgál arra, hogy lássuk, a kínai fogyasztók mennyire ki vannak éhezve a trendi márkákra, amely őrült fogyasztói kereslet persze maximálisan ösztönzi a hamisítást is.

A M.I.C. Gadget számol be az esetről, amely szokatlan, de ékes példája annak, hogy az illegális kereskedők minden módot megragadnak arra, hogy a keresletet kielégítsék. A kínai határőrök a Hongkong - Shenzhen határon kaptak rajta egy idősödő hölgyet, hogy 4S jelzésű iPhone készülékeket próbál becsempészni az országba. Tettét különös trükkel próbálta leplezni: a telefonokat üres sörösüvegekbe rejtették azon megfontolás alapján, hogy a régióban gyakori, hogy a szegényebbek gyűjtik az üres üvegeket, amelyekért az újrahasznosító pontokon leadva kisebb összeget kaphatnak.

A határőröknek azonban gyanús lett, hogy az üres üvegek meglepően nehezek, és az alaposabb vizsgálat során felfedezték, hogy nem is üresek. Kiderült, hogy az üvegeket félbevágták, ezekbe három gondosan becsomagolt készüléket dugtak, majd figyelve az illesztésekre, összeragasztották a palackokat. A hölgy csomagjában összesen 216 új iPhone-t találtak a 750 milliliteres üvegekbe rejtve.

(Via: M.I.C. Gadget)