Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A 10 leggyakrabban hamisított karácsonyi ajándék

Az amerikai Better Business Bureau nevű hamisításellenes szervezet idén is elkészítette azt a listát, amelyen a hamisításnak leginkább kitett karácsonyi ajándékok szerepelnek. A lista természetesen nem tükrözheti teljes egészében az itthoni állapotokat, de valószínűleg jól jelzi, hogy milyen termékeket hamisítanak előszeretettel egy fogyasztói társadalomban.

1 Tovább

Karácsonyi üdvözlet a hatóságoktól

Nem kívánt karácsonyi ajándékot kaptak az illegális kereskedők Leicestershire-ben a hatóságoktól, miután bezúzták hamis árucikkeik tárolására használt járművüket.

A brit ellenőrök egy helyi piacon tartottak razziát, amelynek eredményeként két helyszínen 225 ezer font értékű hamisítványt foglaltak le, köztük hamis Rolex órákat, és három kereskedőt őrizetbe vettek. A piac környékén átvizsgálták a szóban forgó kisteherautót is, amelyben további 45 ezer font értékű hamis ruházati cikket, köztük hamis Adidas és Nike márkajelzésű termékeket találtak. 

A hatóságok a szükséges eljárások lefolytatását követően úgy döntöttek, afféle elő-karácsonyi ajándékként a hamisítóknak, megsemmisítik a járművet. A bezúzásról készült videót is közzétették, elrettentésül a potenciális jogsértők számára. Nem szép látvány.

Az akció során a járműben talált hamis ruhaneműket nem fogják megsemmisíteni, hanem a jogsértő címkézés eltávolítása után non-profit szervezetek közvetítésével rászorulóknak ajánlják fel.

(Via: Leicestershire Constabulary)

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek