Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Alkoholhamisító üzem belülről

Egy brit vodkahamisító banda tagjait együttesen több mint 16 év szabadságvesztésre ítélte a napokban a helyi bíróság. A hatóságok szerint az illegális gyártók mintegy 1,5 millió font kárt okoztak a brit államkasszának tevékenységükkel. A nyomozás során kilencezer üveg hamis Glen's vodkát foglaltak le a rendőrök, de az előkerült bizonyítékok alapján úgy vélik, a banda tagjai működésük során legalább 165 ezer üveg hamisítványt palackoztak. A Leicestershire-i üzemben a kész italok mellett további 100 ezer üveg előállítására alkalmas nyersanyagot is találtak.

A bíróságon elhangzott, a hamisító banda rendkívül veszélyes körülmények között állította elő illegális termékeit. A szakértők szerint az üzem levegőjében annyira magas volt az alkoholgőz koncentrációja, hogy nyílt láng használata hatalmas robbanást és komoly tüzet idézhetett volna elő.

A hírről beszámoló Daily Mail számos fotót is közölt a helyszínről. Alább ti is láthatjátok a nagyüzemi, higiénikusnak vagy szabványosnak nem igazán nevezhető gyártási körülményeket.

0 Tovább

Rágó a borban... Fúj!

Alkoholhamisítási ügyletet derítettek fel a brit hatóságok, miután egy liverpooli vásárló rágót talált a megvásárolt boros palack alján. Fúj!

A hatóságok a fogyasztói bejelentést követően ellenőrizték a liverpooli üzlet árukészletét, és 50 palack hamis bort foglaltak le a helyszínen. Az italokat laborvizsgálatra küldték, mivel a felbontott palackoknak erősen ecetes szaga van. A hatóság a borosüvegek és a címkék állapotából arra következtetnek, hogy az üresen talált/megvásárolt eredeti palackokat a hamisítók újratöltötték, majd ismét lezárták. Az ellenőrök szerint a palackok és címkék állapota, valamint az üvegek lezárásának módja (műanyag fóliázás fedte a fémkupakot a megszokott fémkarikás rögzítés helyett) figyelmeztető jel arra, hogy az ital hamisítvány lehet.

0 Tovább

Illegális vodkagyár képekben

Összesen 25 ezer liter hamisított vodkát foglaltak le a brit hatóságok Manchaster városában a napokban. A helyszínre a tűzoltók vonultak ki gyanús füst észlelése okán, az illegális alkoholüzemet ők fedezték fel, majd értesítették az illetékes hatóságokat.

Az esetről a brit adó- és vámhivatal, az HM Revenue & Customs Office (HMRC) közölt sajtóanyagot, képekkel bőségesen megtűzdelve. Lássuk!

A felfedezett hamisítványok eladásra készen, palackozva várták az elszállítást.

A kész italok mellett a palackozáshoz szükséges címkék, kupakok is előkerültek. Az akció során a hamisítványok mellett a hatóságok a képeken látható, palackozáshoz szükséges berendezéseket is lefoglalták.

A fenti képek pontosan illusztrálják, hogy a hamisítványok - bármilyen terméktípusról is legyen szó - nem higiénikus, ellenőrzött körülmények között készülnek. Így mind felhasználásuk, mind fogyasztásuk komoly veszélyt jelent ránk nézve.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek