Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ezer dollár büntetés várhat a hamisítványokra vadászó turistákra

Egy New York-i politikus, bizonyos Margaret Chin ezer dollárig terjedően büntetné azokat a fogyasztókat, akik New York-ban hamisítványokat vásárolnak. Az intézkedés a keresletet szeretné visszaszorítani, amely jellemzően a turisták részéről jelentkezik. A politikus aláírásokat gyűjt, hogy a 2011-ben benyújtott törvénytervezetét elfogadják.

Canal Street: A New York-i kínai negyed főutcája, a turisták és a hamisítványokat kínáló kereskedők kedvenc célpontja (Kép: Wikipédia)

0 Tovább

Rendőrség mellett árulta a kalózlemezeket...

A brit bíróság a napokban 12 hét börtönbüntetésre és 100 óra közérdekű munkavégzésre ítélt egy manchesteri férfit szerzői jogi jogsértés vádjával. Az elítélt kalóz CD-ket és DVD-ket árult, de nem is akárhol! Piaci standja alig több mint 30 méterre volt a kerületi rendőrség épületétől!

Az ügy további pikantériája, hogy a hatóságok a piacon végzett razziát követően indítottak ellene eljárást, amikor is egy civil ruhába öltözött rendőrnek próbált eladni a kalózlemezekből. A férfinél több mint 600 darab hamisítványt találtak, köztük olyan sikerfilmek kópiáit, mint az Avatar, illetve olyan előadók lemezeit, mint a Kings of Leon vagy Beyonce.

A rendőrségi kihallgatás során a férfi előbb tagadta, majd beismerte az ellene felhozott vádakat. A bíróságon a kereskedő ügyvédje azzal érvelt, hogy a standra ügyfele csak felügyelt, továbbá, hogy a hamisítványokat nem ő gyártotta.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek