Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A kamu bevásárlóközpont

Még egy ilyen plázát nem találni sehol a világon, mint a kínai Senjang városában székelő Wanda bevásárlóközpont. Ha itt végig sétál az ember, több mint ismerős márkák üzleteibe futhat bele. Sorban következnek egymás után a Herwés, a Cnanel, a Häagen Dezs és a Starbocks üzletei. Álljunk csak meg! Mintha valami nem stimmelne!

0 Tovább

Kínai rabszolgák gyártották a hamis Chanelt Oroszországban

Gyakorlatilag rabszolgasorban élt és dolgozott az a 100 kínai munkás, akik egy Oroszországban leleplezett hamisító üzemben gyártották a hamis Chanel cipőket. A helyszínen 3600 pár hamis lábbeli került elő.

0 Tovább

Még a New York-i divatgurukat is átverik a hamisítók

Talán emlékeztek arra a Szex és New York epizódra, amikor Samantha meggyőzi Carrie-t, hogy vegyenek az egyik világmárkát koppintó hamis táskát egy utcai árustól, ám Carrie végül nem megy bele az üzletbe, mert neki szüksége van arra a tudatra, hogy az eredetit birtokolja.

Mostanság talán a nagy divatguru, Carrie is elbizonytalanodna, mert internetes oldalakon, elsősorban az eBay-en igazán kedvező árakon kínálják különböző világmárkák táskáit. Sokszor a legnagyobb szakértők sem tudják eldönteni, hogy igazival vagy hamisítvánnyal van dolguk. A New York Magazine néhány példát is talált arra, hogy még a szakértőket is átverik néha.

Az elismert divatfotós Karineh Gurjian-Angelo egy Yves Saint Laurent kézitáskát vett az eBay-en 300 dollárért. Nem volt benne biztos, hogy eredeti, amikor az interneten megvette, ám a kézhezvételkor minden kétsége elszállt. Biztos volt benne, hogy jó boltot csinált, hiszen potom pénzért jutott egy eredeti táskához. Az igazságra csak akkor döbbent rá, amikor letörött a táska füle, és elvitte a táskát javítani egy YSL márkaboltba. Ott ahelyett, hogy megjavították volna felhívták Gurjian-Angelo figyelmét, hogy hamisítványt birtokol. Az eladó ráadásul kioktatta a fotóst, fel hívva a figyelmét a rossz minőségű varrásra és a táska aljáról hiányzó dombornyomásra.

- Úgy éreztem magam, mint az iskolában az igazgatói irodában – mondta Gurjian-Angelo a New York Magazine-nak.

Nem járt sokkal jobban Vickie Laliotis divatblogger sem, aki egy Chanel táskát vásárolt az egyik helyi turkálóban. Megvizsgálta és azt gondolta eredeti, hiszen jó minőségű volt és a logót is a helyén találta. Ki is pengetett érte 100 dollárt. Később újra megvizsgálta és a varrásból, és egyéb elsőre fel nem tűnt jelekből arra következtetett, hogy hamisítványnal van dolga.

- Nem bírtam hordani. Úgy éreztem, hogy egy csaló vagyok – nyilatkozta Vickie.

A világmárkák képviselői szerint biztosra csak akkor mehetünk, ha márkaboltban vásárolunk. Más szóval akkor mehetsz biztosra, hogy eredeti táskát vásárolsz, ha van elég pénzed kifizetni a teljes árat, ahelyett, hogy jó üzletet csinál a piacon vagy a neten.

 

2 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek