Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pelenka és egészségügyi betét hamisítók buktak le Kínában

Közel húsz millió darab kész és félkész hamisítványt foglaltak le a kínai hatóságok, amikor őrizetbe vettek 43, pelenkák és női higiénés termékek hamisításával gyanúsított személyt.

Februárban indult az akció, amelynek eredményeként a gyermekeknek és nőknek szánt higiénés termékeket, pelenkákat és egészségügyi betéteket hamisító üzemeket leleplezték.

0 Tovább

Egészségügyi betétet hamisítottak Kínában

Kimeríti a borzalmas fogalmát az az eset, amire a közelmúltban derült fény Kínában: egy hamisító hálózat az elmúlt években több tízmillió csomag egészségügyi betétet hamisított és adott el.

Az ügyben azután indult vizsgálat, hogy Zhejiang tartományban bejelentést tett egy vásárló, amely szerint fertőzést kapott az általa vásárolt terméktől. A nyomozás során összesen 41 személyt vettek őrizetbe és 26 millió darab hamisítványt foglaltak le a kínai hatóságok.

Összesen 17 tartományban tartottak ellenőrzéseket magánlakásokban, műhelyekben, raktárépületekben. A rendőrség kézre kerítette a banda vezetőjét is, aki elismerte, hogy 2008 óta mintegy 30 millió csomag hamisítványt adott el. A hamis higiénés termékeket főleg vidéki kiskereskedőknek értékesítették a hamisítók.

A szakértők úgy becsülik, több mint 150 millió jüan (USD 23,6 millió) értékben gyártott és értékesített hamis egészségügyi betéteket a hamisító hálózat.

(Via: Shanghai Daily)

0 Tovább

Nagy baj, ha hamis a papír!

Talán nem is gondolnánk, de van ahol még a toalett papírt is hamisítják. Elsőre talán nevetségesnek hangzik, de gondoljunk csak bele, ennek a hétköznapi terméknek higiéniai és kényelmi szempontból is mennyire fontos a minősége.

Az alábbi videó egy kenyai híradás, amely a WC papír hamisítás problémájáról számol be. Egyrészt kiderül, hogy a hamisítók jelentősen aláássák a piacot olcsóbb termékeikkel, ami a régióban igen komoly gondot okoz az eredeti gyártóknak. Ami ennél is aggasztóbb, hogy az illegális gyártók a fogyasztókat is megkárosítják. Hiszitek vagy sem, méretét, vastagságát, hosszát tekintve szigorú minőségi előírásoknak kell megfeleljen a legálisan előállított termék, amelyeknek a hamisítványok többnyire viszont nem tesznek eleget. Gondoljunk csak bele, milyen kellemetlen, ha a WC papír nedvszívó képessége nem megfelelő, esetleg ott és akkor szakad el, amikor nem kellene...

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek