Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zombitetkó és horror a tévében

Van, aki a borzongást szereti, mások a tetoválásokat. Zombie Boy mindkettőt, de azt nem, ha a testére varrt mintát illetéktelenül használják horror sorozatok készítői.

Balra Zombie Boy és jobbra a film szereplője (Kép forrása: THR)

0 Tovább

Frankenstein visszavágott!

Filmrajongó gyűjtőket tévesztett meg az az amerikai férfi, akit 78 hónap, vagyis hat és fél év szabadságvesztésre ítélt a bíróság illegális tevékenységéért. A 46 éves Kerry Hagard olyan klasszikus hollywoodi horrorfilmek, mint a Frankenstein vagy a Frankestein fia filmplakátjainak és szuvenír kártyáinak hamisított verzióival kereskedett az interneten.

Hagard a hamisítványokat egy New York-i nyomdában gyártatta, majd egy restauráló műhely segítségével gondoskodott róla, hogy a másolatok réginek és autentikusnak hassanak. A hamis posztereket az eBay-en és más internetes aukciós oldalon kínálta, amelyek darabjáért 500 és 5000 dollár közötti összeget kért.

A férfi valószínűleg annak köszönhetően bukott le, hogy a hamisítványok postázásához az amerikai postaszolgálatot használta, és feltehetően arra sem számított, hogy egyik vevője ellenőriztetni fogja a vásárolt termék valódiságát.

A bíróság a letöltendő börtönbüntetés mellett három év felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki a férfira, valamint elrendelte, hogy a hatóságok kobozzák el az illegális kereskedelmi tevékenységből származó 1,38 millió dolláros vagyonát is.

(Via: THR, Kép: Monster Mania)

0 Tovább

BitTorrenten terjeszti új horrorfilmjét a Paramount

Bár a hollywoodi stúdiók és a BitTorrent neve együtt általában csak kalózkodási témában merül fel, most mégis a két fél együttműködéséről számolunk be. A Paramount stúdió által forgalmazott új horrorfilmet, a The Tunnel-t ugyanis moziban nem, de a BitTorrent fájlcserélő hálózatán fogják terjeszteni. Ingyen.

A stúdió persze nem hanyagolja el teljesen a fizikai hordózókat, mert a film alig két hónap múlva, május 19-én online és DVD-n egyszerre fog megjelenni.

A Sydney városa alatt valóban létező elhanyagolt alagútrendszerben játszódó horror nem csak terjesztésében, de már gyártásában is újító. A filmet gyártó Distracted Media ugyanis egyedi megoldást választott a költségvetés biztosítására: egy-egy képkockára (frame) kerestek vevőt. A filmrajongók így egy-egy frame, esetleg 1, illetve 2 másodperces, továbbá 1 perc hosszú képcsomagok megvásárlásával támogathatták a film elkészültét. Ez idáig mintegy 30 ezer frame talált vevőre, további 100 ezer még szponzorra vár.

Ha valakinek felkeltette az érdeklődését, itt a trailer:

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek