Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szabadalmi vita dühíti a mérges madarakat

Erősen felbőszülhettek (talán még zöld disznót is kiáltottak) az Angry Birds fejlesztői, miután szabadalmi jogsértés okán peres eljárás indult ellenük. A rendkívül népszerű madaras játék (amely múlt heti adatok szerint már 300 millió letöltéssel büszkélkedhet) tulajdonosa, a Rovio ellen szabadalmak licencelésével foglalkozó Lodsys nevű cég indított keresetet. A hírt közlő BBC News nem ír arról, pontosan milyen szabadalmat sérthetett a Rovio, de a Lodsys szerint Android és Apple iOs platformokra fejlesztett játékaiban egy általa birtokolt szabadalmat használ érvényes licence nélkül a játékfejlesztő.

Nem a Rovio az egyetlen, amelyet bíróságra citált a Lodsys. Szabadalmi vita okán a cég pert indított az Apple, a Grand Theft Auto-t fejlesztő Take-Two Interactive, az Electronic Arts és az Atari ellen is.

0 Tovább

Hormonzavart okozó gyerekjátékok

A HENT híroldalán olvasható hír szerint a brit hatóságok olyan gyerekjátékra bukkantak az országban, amely súlyosan egészségkárosító hatású lehet a kicsikre nézve.  A brit szakértők egy Ben 10 figurát vizsgáltak be, amelyet egy helyi anyuka juttatott el a hatóságokhoz. A szülő a gyermekek körében népszerű játékot fiainak rendelte az interneten, de a házhoz szállítás után gyanúsnak találta a kapott termék minőségét.

A laborvizsgálatok kimutatták, hogy a játék a hatóságilag megengedett mennyiségnél jóval nagyobb arányban tartalmaz nehézfémet. Kiderült ráadásul, hogy a hamisítók a műanyag elemek öntésénél olyan diszpergálószert használtak, amely kisgyerekek esetében hormonzavart okozhat. Az anyag gyermekjátékokban történő használata káros egészségügyi hatásai miatt az Európai Unióban már évek óta tiltott.

A brit szakértők szerint egyébként a hamisítók mindig azokat a játékokat hamisítják, amelyek aktuálisan nagyon népszerűek. A Ben 10 figurák például 2010 karácsonyának voltak a slágertermékei a szigetországban.

0 Tovább

Szeretnétek a VOLT fesztiválra bérletet nyerni?

Nyereményjátékot hirdettünk a Facebook oldalunkon! Most már nem titok, hogy idén is leutaztatjuk a hamis tárgyak kiállítását Sopronba, a VOLT fesztiválra, és ennek apropóján úgy döntöttünk, egy szerencsés játékost meglepünk egy fesztiválbérlettel. Ha szeretnétek játszani, akkor nincs más dolgotok, mint Lájkolni az oldalunkat, helyesen válaszolni az egy darab hamisítással kapcsolatos kérdésünkre, majd remélni, hogy a sorsoláson közületek kerül ki az egy szerencsé nyertes.

 

Nincs benne a játékszabályzatban, de nyertesnek erősen ajánlott, hogy benézzen a No Kamu sátorba is két koncert között! :)

0 Tovább

Erőtlen szuperhősök és csúf hercegkisaasszonyok

Kínai játékhamisítványokat találtunk csokorba szedve az egyik internetes oldalon. Mint a hamisítványok többségén, itt is jellemző a rossz angolság, a rosszul betűzött név, elírás - mintha csak bemutató anyagként szolgálna: ilyen a hamisítvány. Nem csupán ez a gond ezekkel, hanem az is, hogy ki tudja, milyen festékkel, milyen anyagokból készülnek, egy napnál tovább tartanak-e, arról nem is beszélve, vajon nem ártalmasak-e a gyerekek egészségére?

Transformer a jéghegy ellen...

0 Tovább

12 keréken gurul Villám McQueen

Akartok látni valami retteneteset? Most bukkantunk rá erre a videóra, amelyben a készítő két, feltehetőleg kínai gyártmányú Villám McQueen játékot mutat be. A Disney/Pixar rajzfilmből megismert mesehőst az egyik esetben a csomagoláson feltüntetettel ellentétben Rust-eze-nek hívják és szörnyű villogással kísérve borzasztó hangokat ad ki. A másiknak nem látszik pontosan a neve és a versenyszáma, de négyszer három keréken gurul és ismételten rettenetes zajt bocsát ki.

Egyértelmű hamisítványok, amelyek veszélyesek lehetnek a gyerekekre. Másrészt az ilyen zajos játékok minden szülő rémálmai lehetnének...

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek