Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az utóbbi évek legnagyobb kínai koppintásai

Színes "kis" összeállítással szolgált a Business Insider a napokban, melyben összegyűjtötték az elmúlt pár év legérdekesebb, illetve a legpofátlanabb kínai koppintásait. Ebből a gyűjtésből szemezgettünk nektek.

0 Tovább

Ezer dollár büntetés várhat a hamisítványokra vadászó turistákra

Egy New York-i politikus, bizonyos Margaret Chin ezer dollárig terjedően büntetné azokat a fogyasztókat, akik New York-ban hamisítványokat vásárolnak. Az intézkedés a keresletet szeretné visszaszorítani, amely jellemzően a turisták részéről jelentkezik. A politikus aláírásokat gyűjt, hogy a 2011-ben benyújtott törvénytervezetét elfogadják.

Canal Street: A New York-i kínai negyed főutcája, a turisták és a hamisítványokat kínáló kereskedők kedvenc célpontja (Kép: Wikipédia)

0 Tovább

A hamisítványok utcájától a zipzár talpú cipőkig

Érdekes gyűjtést találtuk a Times oldalán a kínai hamisítványokról. A lap tízes gyűjtésébe elektronikai termékek, kamu üzletek és replika emlékművek is belefértek. Lássuk, mi még!

10. Autók

Kína autószenvedélyét jól példázza, hogy a Pekingi Auto Show-n a Lamborghinik, Bugattik és Roverek mellett ott sorakoznak a Lexus replikájaként készült Huanhai, és a Mini Cooperről másolt Lifan járművek is.

9. Festmények

A dél-kínai Dafen a világ reprodukciós piacának központja: Picasso, Rembrandt, Van Gogh és Da Vinci munkái alapján készülnek a másolatok. Bár a festmények többsége repro, sok fiatal festő saját alkotásokat is készít. A nagy üzemi munkára tekintettel a kormány 13 millió dollárért építtetett múzeumot a festőknek.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek