Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Frankenstein visszavágott!

Filmrajongó gyűjtőket tévesztett meg az az amerikai férfi, akit 78 hónap, vagyis hat és fél év szabadságvesztésre ítélt a bíróság illegális tevékenységéért. A 46 éves Kerry Hagard olyan klasszikus hollywoodi horrorfilmek, mint a Frankenstein vagy a Frankestein fia filmplakátjainak és szuvenír kártyáinak hamisított verzióival kereskedett az interneten.

Hagard a hamisítványokat egy New York-i nyomdában gyártatta, majd egy restauráló műhely segítségével gondoskodott róla, hogy a másolatok réginek és autentikusnak hassanak. A hamis posztereket az eBay-en és más internetes aukciós oldalon kínálta, amelyek darabjáért 500 és 5000 dollár közötti összeget kért.

A férfi valószínűleg annak köszönhetően bukott le, hogy a hamisítványok postázásához az amerikai postaszolgálatot használta, és feltehetően arra sem számított, hogy egyik vevője ellenőriztetni fogja a vásárolt termék valódiságát.

A bíróság a letöltendő börtönbüntetés mellett három év felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki a férfira, valamint elrendelte, hogy a hatóságok kobozzák el az illegális kereskedelmi tevékenységből származó 1,38 millió dolláros vagyonát is.

(Via: THR, Kép: Monster Mania)

0 Tovább

Filmplakátok Kína szerint

Abban, hogy Kínában nagy üzemben gyártják a kalózlemezeket már semmi meglepő nincs. Talán azon sem kellene meglepődnünk, hogy a kínai grafikusok koppintják a nyugati filmsikerek plakátjait is. Mégis, ha megnézitek az alábbi gyűjtést, ti is elámultok, hogy ezt milyen szemérmetlenül teszik. Nem, ezek nem ugyanazon filmeknek a kínai hirdetései, hanem helyi gyártású produkciók saját reklámanyagai!

Igazából szerelem kínai és eredeti verzióban

Sherlock Holmes vs. Detective Tanglang

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek