Bár a The Pirate Bay oldalát a kalózkodás mennyországának, és ezzel együtt a zene- és filmipar fő ellenségének tekintik, számos közönségre vágyó független művész választja a torrent oldalt munkássága megismertetéséhez. A TPB ennek okán a napokban "The Promo Bay" néven új kezdeményezéssel állt elő, nevezetesen, aktívan segítené a független zenészeket, filmeseket, írókat, hogy elérjék célzott közönségüket.

Aktuális kampányukban arra a már bejáratott módszerre alapoznak, amely szerint a The Pirate Bay aktuálpolitikai vagy társadalmi eseményekhez igazodva cserélgeti logóját. A feltörekvő művészeknek megjelenési helyet ajánlanak, vállalva, hogy logójakat beillesztik a sajátjukba, legalább három országban promotálják azt, és közlik elérhetőségeiket (weboldal, Soundcloud, YouTube stb.), Cserébe azt kérik csak, a leendő híresség ajánljon fel valamilyen ingyen elérhető tartalmat.

Kíváncsiak vagyunk, vajon hány leendő pop- és filmsztár lát ebben kitörési lehetőséget. A TorrentFreak szerint nem kétséges, hogy egy havi 1,8 milliárd látogatóval rendelkező oldal ingyen hirdetési helye vonzó lehet...

(Via: TorrentFreak)