Sértőnek találta, ezért levetette azokat a hirdetéseket az új-zélandi reklámfelügyeleti hivatal, amely a kalózkodás miatt nemzetközi szinten hírhedtté vált Kim Dotcom testsúlyával próbált viccelni.

Tui plakát egy házfalon

A humorosnak szánt hirdetéseket a Tui sörmákra helyeztette ki. A plakátok szövegek Kim Dotcom közismerten jelentős termetére utalva arra célozgatott, hogy a híres-hírhedt internetmogul a pénze miatt lehet vonzó felesége számára. Dotcom bántónak minősítette a plakátokat, és kiemelte, a hirdetéssel nem csak őt és nejét, de minden túlsúlyos embert és annak párját bántja a reklámozó.

Dotcom és a neje, Mona

Az inzultust nem csak Dotcom vette magára, ugyanis az új-zélandi reklámfelügyeleti testülethez számos panasz érkezett, amelyek gorombának és bántónak minősítette a hirdetést. A panaszokra válaszul a testület elrendelte a hirdetések eltávolítását, jelezve, hogy bár a hirdető humorosnak szánta reklámját, a kívánt cél ellenkezőjét érte el.

Az Új-Zélandon élő Kim Dotcomot több száz millió dolláros kárt okozó szerzői jogsértéssel vádolják az amerikai hatóságok, amelyet a gyanú szerint a Megaupload portál üzemeltetésével okozott. Dotcom jelenleg kiadási tárgyalására vár, amelyre előre láthatóan 2013 első felében kerül sor.

(Via: The New Zealand Herald, 3news.co.nz)