A világ egyik legismertebb áruházlánca, a Walmart egyik üzletében vásárolt hamis iPad készüléket egy vásárló az Egyesült Államokban. A vevő panasszal élt, és ha nem is elsőre, de sikerült visszakapnia vételárat.

A hamisítók egyik kedvence márkája az Apple. A cég elektronikai termékeit gyakran már megjelenésük előtt hamisítják, és a legkülönbözőbb trükköket bevetve próbálják értékesíteni. Ám, ha meg is lepődünk azon, hogy valaki egy parkolóban vásárolt iPad dobozában tükröt talál, arra biztosan nem számítunk, hogy a világ egyik legnagyobb vállalataként számon tartott áruházlánc készletében hamisítványba botlunk. Pedig ez történt Jamie Frick-kel, aki egy New Jersey-i Walmart üzletben vett Apple hamisítványt.

Frick 499 dollárt fizetett egy iPad készülékért, amelyről csak otthon vette észre, hogy nem eredeti. A hamis táblagépet visszavitte a vásárlási helyre, ahol azonban a kereskedő nem akarta visszatéríteni a vételárat. Frick ezt követően bírósághoz fordult, sőt a média felé is megszellőztette az esetet, így végül sikerült elérni, hogy a fizetett összeget visszakapja, sőt a kereskedő még egy kisebb összegű ajándékkártyával is kompenzálta őt a kellemetlenségekért.

A Huffington Post szerint egyébként nem ez az első eset, hogy valaki hamis iPad-et vásárol egy Walmart üzletben. Tavaly októberben egy texasi bolt vevője jegyzetfüzeteket talált a megvásárolt táblagép dobozában, míg novemberben egy floridai üzletben szimplán gagyi készüléket kapott a pórul járt vevő. A Walmart mindkét esetben kártalanította fogyasztóit.

(Via: HuffPost)