A potenciális vevők együttérzésére apellálva, benzinre kérik a pénzt azok a Kanadában felbukkant csalók, akik parkolókban hamis arany ékszereket próbálnak eladni az őket megsajnálóknak.

A kanadai Calgary városában több pórul járt vevőről is tud a rendőrség, akik bedőltek a csalóknak. Egy átvert vásárló elmondása szerint egy fehér furgonban ülő közel-keleti asszony szólította meg a város egyik parkolójában, és felajánlotta neki az ő és az autó többi utasa által viselt arany ékszereket megvásárlásra. A segítséget kérő eladó állításai szerint a furgon utasai Ontario-ból érkeztek, ám elfogyott a pénzük és a benzinjük, ezért, ahhoz, hogy benzint tudjanak venni és így tovább tudjanak menni, el kell adják személyes ékszereiket. A vevő állítólag 2000 dollárért (!) meg is vett a csalóktól egy 18 karátosnak mondott arany ékszert, amelyről utóbb kiderült, hamisítvány.

Az eset a Calgary Marlborough Mall nevű bevásárlóközpontjának parkolójában történt. Az üzletházban működő ékszerüzlet közlése szerint a napokban többen is vittek be hozzájuk a parkolóban vásárolt arany ékszert, kérve, hogy ellenőrizzék azok minőségét. Az ékszerekről mind kiderült, nem aranyból készültek.

(Via: MSN Canada)