Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Berlinben debütál a TPB film

A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) programjában mutatják be a The Pirate Bay alapítóiról készített dokumentumfilmet. A vetítéssel egy időben digitális premiert is terveznek az alkotók.

0 Tovább

Múzeumba került a TPB első szervere

A 2003-ban elindult The Pirate Bay kalózoldal egyik első szervere bekerült egy svéd számítástechnikai múzeum állandó kiállításának anyagai közé. A múzeum kurátora szerint a szerver a svéd informatikai történelem megkerülhetetlen része.

0 Tovább

Készül a doku a The Pirate Bay-ről

Az év végén, legkésőbb a jövő év elején tervezik megjelentetni az alkotók azt a dokumentumfilmet, amely a leghíresebb/leghírhedtebb torrent oldal alapítóinak történetét meséli el.

A TPB-AFK, vagyis a The Pirate Bay - Away from keyboard című dokut a svéd producer Simon Klose készíti, és a portál 2003-as indulásától a 2009-es bírósági per lezárásáig mutatja be az alapítók történetét. Szerepel benne a rendőrségi razzia, az alapítók elítélése és a fellebbezések sora is, és persze választ kaphatunk arra is, három számítógépőrült fiatal ötletéből miként vált a TPB a globális kalózmozgalom melegágyává és a szerzői jogvédők ősellenségévé.

A produkcióra a producer közösségi finanszírozásban gyűjtött pénzt. Klose közzétett egy adománygyűjtő felhívást, amelyre válaszul három nap alatt több mint elegendő összeg gyűlt össze a film elkészítéséhez. Az alábbi videóban az alkotó megköszöni a támogatók segítségét, és kapunk egy minimál bepillantást a filmbe is, ahogy az alapítók közül kettő a fellebbviteli bíróságra igyekszik.

(Via: TorrentFreak)

0 Tovább

Doku és életrajzi könyv készül Kim Dotcomról

Mega Conspiracy címmel dokumentumfilm készül a Megaupload portál híres-hírhedt alapítójáról, Kim Dotcomról. A filmmel párhuzamosan egy amerikai újságíró életrajzi könyvet is elkezdett írni a szerzői jogsértéssel vádolt milliomosról.

Dotcom strandol... (Forrás: The Message)

A The Hollywood Reporter híre szerint a dokumentumfilm, amelynek rendezője még nincs, a színész-producer Donovan Leitch, valamint Dotcom barátja és üzlettársa, Alex Mardikian közreműködésével készül. A doku Dotcom és a Megaupload-ügy bemutatásán túl a szerzői jogvédelem és az illegális megosztás, valamint az internet szabályozásának kérdését is vizsgálja. Az alkotók ez idáig mintegy 60 órányi interjút rögzítettek. Beszélgetések a fájlcserélő portál alapítója mellett annak munkatársaival is készültek.

A hír szerint a doku terjesztéséről még nem döntöttek, de a producerek jelenleg is folytatnak ez ügyben tárgyalásokat.

A film elkészítése mellett egy biográfia is készül Kim Dotcom meglehetősen kalandos életpályájáról. A könyvet Neil Strauss írja, aki korábban a New York Times zenei újságírójaként dolgozott, és aki a pornósztár Jenna Jameson és a rock zenész Marilyn Manson életrajzi írásait is jegyzi. A műben minden bizonnyal szó lesz Dotcom többszöri névváltoztatásról, hacker múltjáról, rendőrséggel történő összeütéseiről, tőzsde ügyleteiről, és arról, vagyonát, mire költi...

Kim Dotcomot ez év januárjában vették őrizetbe az új-zélandi hatóságok szerzői jogsértés vádjával. Az ellene indult eljárás részeként zárolták vagyonát, valamint bezárták a Megaupload fájlcserélő oldalt. A férfit hosszas egyeztetést követően óvadék ellenében szabadlábra helyezték, de jelentősen korlátozták mozgásterét. Dotcom jelenleg az augusztusban esedékes tárgyalására vár, amelynek során eldől, kiadják-e az Egyesült Államoknak, hogy az amerikai hatóságok állíthassák bíróság elé.

(Via: THR)

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek