Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Parfümgyártót perel a Prada

Úgy tűnik, hogy ezúttal túl messzire ment egy designer ihletésű parfümök utángyártásával foglalkozó cég, ugyanis olyannyira sikerült felbőszíteni legújabb termékükkel a híres olasz divatházat, a Pradat, hogy az keresetet nyújtott be ellenük a bíróságon.

0 Tovább

Kiszagolhatóak lesznek a hamis parfümök

Svájci tudósoknak sikerült kifejlesztenie egy olyan "orrot", ami képes megkülönböztetni egymástól az eredeti és a hamis parfümöket.

0 Tovább

Amikor a hamisítás és az irodalom találkozik

Rendhagyó módon, ma egy könyvajánlót közlünk, mégpedig egy olyan újonnan megjelent krimiét, amelyben központi szerepet kap a hamisítás. A közlemúltban jelent meg az 'Orgasme…Made in France' című regény Robert H. Miller tollából, ami az előzetes alapján mindazoknak tetszhet, akik szeretik a gazdasági, szerevezett bűnözés témájú krimiket.

A történet szerint Jean-Pierre Armand, a közismert tervező rendkívül népszerű illatkompozíciót hoz létre, amelyet Orgasme néven dob piacra. A parfüm nagyon gyorsan nagyon népszerű lesz Európában, majd az Egyesült Államokban is.

A tengerentúlon Joe Regalia érdeklődését is felkelti, aki alvilági kapcsolatain keresztül szerzett tőkével hoz létre egy importvállalkozást az Orgasme szürkepiaci terjesztésére, amelynek segítségével egyúttal a maffia pénzét is tisztára mosná. Regalia azonban partnerei előtt is titkolva a parfüm hamis változatát is elkezdi értékesíteni. A férfi csendes társa ezért arra kényszerül, hogy így vagy úgy, de elhallgattassa a parfüm eredeti gyártóját, aki a hamisítás és a szürkepiaci értékesítés ellen kampányol...

Ha ez önmagában nem lenne elég izgalmas, a cselekmény másik szálán nagyhatalmi játszmákról, üzleti alávágásokról is olvashatuk: Armand partnere, azt állítván, hogy ő az igazi tehetség a siker mögött, titokban egy saját divatház létrehozásán dolgozik.

A szerzőről annyit, hogy nyugdíjba vonulása előtt olyan illatkreációk népszerűsítésével foglalkozott, mint Yves Saint Laurent Opium, Paris és Kouros, illetve Gianni Versace Versace és Versace L’Homme illatai. Valószínű, hogy a krimi megírásához nem keveset merített saját szakmai tapasztalataiból.

Magyar megjelenésről egyelőre nincs információnk, de a könyv angolul beszerezhető, itt bele is olvashattok.

0 Tovább

A hamis parfümöt lelövik ugye?

Egészen váratlan videóra bukkantam az imént a legnagyobb videómegosztón. A készítő tudtán kívül hamis Chanel Coco Mademoiselle parfümöt vásárolt az interneten, amikor kézhez kapta, rájött, hogy átverték, ezért jelentette az esetet az eBay és az átutalást bonyolító PayPal felé. Az aukciós cég befagyasztotta az eladó fiókját, a PayPal visszafizette a vásárlási összeget, egyúttal javasolta a vásárlónak, hogy a hamis terméket küldje vissza az értékesítőnek. Készítőnk úgy gondolta, hogy ezzel csak azt érné el, hogy valaki másnak is eladják a hamisítványt, ezért némi vita után megegyeztek a PayPallal, hogy a parfümöt meg kell semmisíteni, ám a megsemmisítésről a cég bizonyítékot kért. Íme :)

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek