Egészen váratlan videóra bukkantam az imént a legnagyobb videómegosztón. A készítő tudtán kívül hamis Chanel Coco Mademoiselle parfümöt vásárolt az interneten, amikor kézhez kapta, rájött, hogy átverték, ezért jelentette az esetet az eBay és az átutalást bonyolító PayPal felé. Az aukciós cég befagyasztotta az eladó fiókját, a PayPal visszafizette a vásárlási összeget, egyúttal javasolta a vásárlónak, hogy a hamis terméket küldje vissza az értékesítőnek. Készítőnk úgy gondolta, hogy ezzel csak azt érné el, hogy valaki másnak is eladják a hamisítványt, ezért némi vita után megegyeztek a PayPallal, hogy a parfümöt meg kell semmisíteni, ám a megsemmisítésről a cég bizonyítékot kért. Íme :)

A megoldás meglehetősen... sajátos, mindenesetre azt ajánlom, hogy a videóban bemutatott technikát inkább senki ne próbálja ki otthon!

Ezen a linken elérhetitek a teljes sztorit. A készítő aprólékosan, fotókkal illusztrálva összehasonlítja az eredeti és hamis parfümöt, ügyelve tényleg minden apró kis részletre. Továbbá megosztja a tapasztalatait a vásárlásról, a helyzet kezeléséről, és arról, hogyan győzte meg a PayPal-t a megsemmisítés szükségességéről.

Egy kis ízelítő: az első képen látható, hogy a hamisítvány kupakján az eredetivel ellentétben nem pont középen van a Chanel logó, míg a második kép szerint az eredeti doboz fülével ellentétben a hamisítvány dobozán szögletes szél helyett lekerekítették a papírt