Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Messi és Jolie egy csapágyhamisítás elleni reklámban?

Valószínűleg az egyik legfurább hamisítás elleni kampányfilm az URB Group hamisítás elleni kisfilmje, amit valaha láttunk. Vajon a háziasszonyok tényleg a csapágyas konyhai eszközök miatt morcosak? Mit keres Lionel Messi, Angelina Jolie és Jason Statham egy csapágy reklámban és vajon fizettek nekik ezért?

A hamis csapágyak veszélyeire hívná föl a figyelmet az URB Group hamisítás elleni kampányfilmje, amelyre az imént bukkantunk rá a legnagyobb videómegosztó portálon. A kisfilm két ötlettel is operál, amik önmagukban jók lehetnének, de az egész produkció mégis zavaros és nagyon fura.

0 Tovább

Perelhet-e Brad Pitt, ha Angie gyűrűjét elkezdik hamisítani?

Talán nincs még két olyan médiaszemélyiség, akik nagyobb figyelmet kapnának a sajtótól, mint Brad Pitt és Angelina Jolie. Így aztán, ha tekintetbe vesszük, hogy az elmúlt évben a fiatal lányok fele Kate Middleton, a másik fele az Alkonyat-hősnő Bella Swan esküvői ruhájában akart férjhez menni, miközben ugyanezek eljegyzési gyűrűinek másolata csillogott az ujjukon, várható, hogy hamarosan megjelennek annak a máris híres gyűrűnek a replikái is, amellyel Brad Pitt kérte meg színésznő kedvese kezét.

A E! Online brit bulvárlap annak járt utána, hogy perelhet-e Brad Pitt, ha az egyedinek szánt ékszert elkezdik hamisítani. A válasz, igen, megtehetné, hogy formatervezési oltalom alá helyezteti a gyűrűt, amely jogalapot jelentene számára a pereskedésre.

A hírek szerint a gyűrű egyedi tervezés, amelyet saját ötlet alapján kifejezetten Angelina ujjára terveztek, és amelynek kreatív munkájában Brad Pitt épp olyan aktívan részt vett, mint a készítő ékszerész, Robert Procop. 

A bulvároldal által megszólaltatott szakértő szerint az amerikai jogszabályok gyakorlatilag minimális kreativitást igényelnek csak egy oltalmi kérelem benyújtásához. Ráadásul a törvény szerint az alkotó az alkotás pillanatától jogosult a jogvédelemre, így az a tény, hogy a gyűrű állítólag egy évig készült, ismét Brad jogi helyzetét erősítheti. 

Bár a szakértő szerint Brad Pitt jogosult lenne pereskedni, mégsem hiszi, hogy ezt meg fogja tenni, sokkal valószínűbb, hogy inkább bóknak veszi, és megelégszik azzal, hogy Angelináé volt az első és az eredeti.

(Via: E! Online, Fotó: E! Online)

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek