Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kis híján tökéletes a kalózkiadás!

Az ausztrál hatóságok a közelmúltban bukkantak egy kalózhálózat nyomára, amely olyan jó minőségű másolatokat kínált, amelyek könnyedén megtéveszthetnének bármely vevőt. Bejegyzésünkben egy termék összehasonlítós videót mutatunk, amely jól példázza az ausztrál tapasztalatot.

Hamis vs. eredeti

1 Tovább

Kalózokra csapott le a NAV!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei ellenőrzést végeztek egy budapesti üzlethelyiségben. A kiszolgáló pulton több filmet és játékszoftvereket tartalmazó, házi készítésű borítóval ellátott DVD-t kínáltak. Miután a pénzügyőrök közölték a boltban tartózkodó személlyel, hogy ellenőrzést tartanak, ő egy hátsó helyiségbe sietett, ahonnan egy kattanást lehetett hallani. A pénzügyőrök a helyiség átvizsgálása során felfigyeltek egy elforgatható, zsanérokkal falhoz rögzített szekrényre, ahonnét - egy kialakított rejtekhelyről - nagy mennyiségű, DVD-re és Blu-ray lemezre írt film és játékszoftver került elő. A pénzügyőrök az ellenőrzés során több, házilag nyomtatott, méretre vágott DVD borítót, valamint üres DVD tokokat és filmeket is találtak. A helyszínen előkerült egy iskolai füzet, melyben a filmekre és szoftverekre vonatkozó „nyilvántartást” vezették. Az ellenőrzés során a helyszínen megjelent egy másik személy is, akinek a gépjárművében a járőrök szintén nagy mennyiségű DVD lemezt találtak. Az ellenőrzött személyek nem tudták igazolni a filmek és művészeti alkotások származását, valamint azok forgalmazásához szükséges szerződést sem tudtak bemutatni. A pénzügyőrök értesítették a NAV nyomozóit, akik a helyszínen lefoglaltak 406 db, borítóval ellátott DVD tokot, 1176 db filmet és játékszoftvereket tartalmazó hordozót, valamint 20 db, a játékszoftverek használatához szükséges konzolgépet.

A NAV pénzügyőrei egy másik esetben egy budapesti piacon jártak, ahol a próbavásárlás során megvásárolt DVD-ken nem szerepelt a szerzői jogdíj megfizetését igazoló matrica. Ezt követően ellenőrzést végeztek, amelynek során lefoglaltak mintegy 14 ezer db DVD-t, 3500 db CD-t, illetve összesen csaknem 300 db pendrive-ot, memóriakártyákat és Blu-ray lemezt.

Ugyanezen a piacon hasonlóan illegálisan másolt, különféle műsoros, szerzői jogvédelem alatt álló műveket tartalmazó DVD-ket találtak a pénzügyőrök, itt 523 db másolt műsoros DVD-t foglaltak le.

A NAV pénzügyőrei mindhárom esetben értesítették a pénzügyi nyomozókat, akik szerzői, vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

(Forrás: NAV, Via: HENT)

0 Tovább

Hivatalos "kalózkiadásban" érkezik A tetovált lány

Nem kis bátorságról tesz tanúbizonyságot azzal a Sony stúdió, hogy a tavalyi év egyik legjobban várt filmjét kalózkiadásra hasonlító dizájnnal jelenteti meg. A tetovált lány hivatalos DVD-kiadása, ahogy az alábbi képen is látszik, egy egyszerű Sony logós lemez, amelyre mintha alkoholos filccel írták volna fel a film címét.

Valóban, a lemeznek kicsit házi barkács jellege van, és ha nem látnánk a tokját, könnyen hihetnénk, hogy egy otthon előállított másolatról van szó. A grafika valójában a film témájához, és a hacker főhősnő stílusához és foglalkozásához igyekszik igazodni.

A Geek.com portál ugyanakkor emlékeztet rá, a bátor dizájn rosszul is elsülhet. Egyrészt, a vevők könnyen hihetik azt, hogy átejtették őket az üzletben, és kalózpéldányt kaptak az eredeti helyett. (Több helyen is olvastuk, hogy a forgalmazók, figyelmeztetést tettek közzé arról, hogy bizony, ez az eredeti!) Másrészt, a hamisítóknak ilyen egyszerű grafikával igen könnyű dolguk lesz az illegális másolatok előállítása során. Elég egy Sony logós lemez, a már említett filc, és némi kézügyesség a betűk utánzásához.

(Via: Geek

0 Tovább

Összezúzták a hamisítványokat Manilában

Nem mindennapi látvány részesei lehettek a manilai polgárok, hiszen egy 11 tonnás páncélozott jármű hamis ruhákat, cipőket, kiegészítőket és DVD lemezeket zúzott össze a hamisítás elleni harc egyik nagy sajtóérdeklődés kísérte megmozdulásán.

Fülöp-szigeteken fontosnak tartják, hogy lekerüljenek arról a feketelistáról, amelyet az Egyesült Államok hozott létre azon országok számára, amelyek nem tartják tiszteletben szellemi tulajdont. Ennek érdekében 8 millió dollár értékű hamis márkás terméket semmisítettek meg Manilában. Az összezúzott termékek széles skálán mozogtak. Az Oakley napszemüvegtől kezdve a Lacoste cipőkön át a hollywoodi szuperprodukciók kalózkiadású DVD lemezein át sok hamis termék esett áldozatul a hatóság erélyes fellépésének.

 Ricardo Blancaflor a helyi Szellemi Tulajdon Hivatal általános igazgatója a megsemmisített árucikkek értékét 350 millió pesora, azaz körülbelül 8 millió dollárra becsülte. Az akciónak további folytatása várható, hiszen összesen 1,4 millárd peso értékben foglaltak le hamis terméket a hatóságok a szigetországban. Az igazgató szerint a cél az évi 10 milliárd peso értékű lefoglalás, amely segíthet abban, hogy munkahelyek meneküljenek meg és növeljék az adóbevételeket.

0 Tovább

Csepeli biciklikereskedőnél találtak hamis DVD-ket

Egy csepeli kerékpárüzlet padlásán több mint 12 ezer darab írható DVD lemezt foglaltak le a Nemzeti Adó- És Vámhivatal (NAV) munkatársai. A helyszínen majdnem 50 gramm kábítószert is találtak. 

A szervizként is működő boltban adóellenőrök ellenőrizték: az eladó nyugta nélkül adott el nekik üres lemezeket, így a helyszínre vonultak a NAV Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóság munkatársai, akik a házkutatás során megtalálták a nagy mennyiségű hamisítványt. Az írható DVD lemezeken nem szerepelt a jogdíj fizetést igazoló hologramos matrica, ezért a hamisítványokat szerzői jog vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt lefoglalták. Az elkövető ellen eljárást indítanak, akár 2 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat. 

Az előkerült kábítószer miatt a csepeli rendőrség is a helyszínre vonult. Ők kábítószerrel való visszaélés gyanújával indítanak nyomozást.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek