Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Dotcom lesz a királyi ajándék!

A fél világ a brit Vilmos herceg és Katalin hercegnő első gyermekének érkezésére vár, ám a nagy izgalomban, az új-zélandi miniszterelnöknek azért volt ideje viccelni a születendő trónörökösnek szánt ajándékkal.

Dotcom Twitteren reagált a miniszterelnöki viccre

0 Tovább

Felpörgeti a hamisítványok értékesítését a hercegné?

Kevés annál nagyobb megtiszteltetés érhet egy divatcéget manapság annál, minthogy Vilmos herceg bájos feleségét az ő kreációjukat viselve kapják lencsevégre a fotósok. Az ékszereket értékesítő Links of London szerint azonban komoly hátulütője is lehet annak, ha Kate Middleton nevével kerülnek összefüggésbe.

Kate-effektusnak nevezik a divatiparban azt a jelenséget, ahogy a Cambridge-i hercegné hatással van az értékesítéseikre. A bulvárlapok ugyanis rendre közlik, Katalin mely gyártó ruháiban és milyen ékszereket, kiegészítőket viselve jelenik meg a fotókon, amelyet követően rendre ugrásszerűen megnő a kereslet a szóban forgó darabok után. Ezért a gyártók, legalábbis hálásak lehetnek. A Links of London szerint azonban a hercegné tavaly nem a bevételeik emelkedéséhez járult hozzá azzal, hogy a 2011 decemberében közzétett eljegyzési fotókon a cég fülbevalóit viselte, hanem ellenkezőleg, anyagi kárt okozott.


A híres eljegyzési fotó és az apró fülbevaló

Az ékszercég szerint a fenti képen is látható, 275 fontért értékesített 'Hope' fantázianevet viselő fülbevaló iránti fogyasztói érdeklődés az egekbe szökött a hivatalos fotók bemutatása után. A cég, saját bevallása szerint ugyanakkor nem tudott felkészülni a vásárlói rohamra, ezért készleteik hamar kifogytak. A Links of London üzemeltetőivel ellentétben azonban a hamisítók résen voltak, és tettek róla, hogy kielégítsék a keresletet. Számtalan weboldalon kezdték értékesíteni az utánzatokat, több hamisító az eredeti weboldalra hasonlító honlapot is létrehozott, ahol a hercegné fotójával hirdették hamis ékszereiket. (Fontos tudni, hogy a Links of London nem használja a Katalinról készült fotókat reklámként, mivel a hercegné nem hivatalos nagykövete a cégnek.)

A Links of London szerint a hamisítványok többsége Ázsiából származott. Ezeket az illegális kereskedők az eredeti árnál mintegy 20 százalékkal olcsóbban értékesítették. A cég szakértői segítséggel 1026 hamisítványokat értékesítő weboldalt azonosított, amelyek becslésük szerint 8,2 millió font értékű kárt okoztak az illegális terjesztéssel.

(Via: Curiermail, The Dealy Beast)

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek