A fél világ a brit Vilmos herceg és Katalin hercegnő első gyermekének érkezésére vár, ám a nagy izgalomban, az új-zélandi miniszterelnöknek azért volt ideje viccelni a születendő trónörökösnek szánt ajándékkal.

Dotcom Twitteren reagált a miniszterelnöki viccre

John Key-t a minap arról faggatták az újságírók, kormánya milyen ajándékot szándékozik küldeni a a hercegi párnak a királyi gyermek születése alkalmából. A miniszterelnök egyelőre nem sokat árult el az ajándékról, amelyet szerinte nem is lenne helyénvaló addig nyilvánosságra hozni, míg a legújabb királyi sarj meg nem születik. A kormányfőt valószínűleg fáraszthatták az újságírói kérdések, mert a sajtótájékoztató végén még annyit mondott az ajándékról: "We're giving them Kim Dotcom", vagyis "Elküldjük nekik Kim Dotcomot".

A nyilvánvaló viccre persze a szerzői jogsértéssel vádolt Dotcom is reagált. Twitter bejegyzésben azt írta, inkább megy a palotába, mint hogy börtönbe vonuljon.

Dotcomot az amerikai hatóságok szerzői jogi károkozással vádolják a Megaupload portál működtetése okán. Az internetgurut 2012 januárjában vették őrizetbe, és ekkor tiltották le a Megaupload portál működését is. Az USA szerint a Megaupload felületén keresztül Dotcom nem csak lehetővé tette a felhasználók számára, de ösztönözte is a kalózkodást. A Megaupload oldal sokszor elérte a napi 50 millió látogatót számláló forgalmat, Dotcom pedig a szerzői jogot sértő megosztásokkal összességében mintegy 500 millió dolláros kárt okozott a szerzői jogi jogosultaknak. Az amerikai fél kérvényezte Dotcom kiadását Új-Zélandtól. A vonatkozó tárgyalás a tervek szerint novemberben tartják.

(Via: NZ Herald)