Twitter bejegyzések sorozatában ostorozta Kim Dotcom a LeaseWeb szerverszolgáltatót, miután kiderült, hogy utóbbi törölte a Megaupload által korábban bérelt 630 szerver tartalmát. A szolgáltató szerint egy évig senki nem mutatott érdeklődést a szerverek iránt, a cégnek viszont komoly anyagi teher ezek bevétel nélküli fenntartása.

A holland székhelyű LeaseWeb szerverszolgáltató törölte azon 630 szervernek a tartalmát, amelyet korábban a Megaupload portál bérelt a cégtől. A Megaupload-ot 2012 januárjában kapcsolták le a hatóságok annak gyanújával, hogy működése elősegíti a felhasználók kalózkodását. Egy éven keresztül a szerverek használaton kívül álltak, ezért a LeaseWeb úgy döntött, törli ezek tartalmát, hogy a szerverkapacitást ismét bérbe tudja adni.

A Megaupload üzemeltetése okán 175 millió dolláros illegális profitszerzéssel vádolt Kim Dotcom Twitter bejegyzésben hozta nyilvánosságra az adatok törlését, majd hosszasan ostorozta a szolgáltatót, amiért az szerinte értesítés nélkül, a felhasználók jogaira fittyet hányva törölte az adatokat. A szervereken állítólag főként európai Megaupload felhasználók fájljait tárolták.

A LeaseWeb vezetője Dotcom vádjaira azzal reagált, hogy a razziától számított egy évig semmilyen oldalról nem tapasztaltak érdeklődést a szerverek sorsa iránt. Ezeket hatósági felszólítás, illetve kompenzáció nélkül több mint egy évig tartották fenn a korábbi bérlő Megaupload számára, ám a továbbiakban nem engedhetik meg maguknak, hogy ekkora szerverkapacitást kihasználatlanul hagyjanak. A LeaseWeb egyébként határozattan cáfolta Dotcom azon állítását, hogy előzetes értesítés nélkül döntöttek volna a szerverek sorsáról. A cég szerint jelezték a Megaupload illetékesei felé, hogy visszahelyezik a bérelhető tárhelyek közé az érintett szervereket.

(Via: Guardian)