Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Részben a kalózok miatt zárt be egy indiai zeneszolgáltató

A Dhingana névre hallgató streaming szolgáltatás több hónapnyi küzdelem után végül a múlt héten bejelentette, hogy végleg bezárja kapuit. Az okok között ott van a kalózkodás is.

A korántsem előjelek nélküli döntés azért különös, mert a Dhingana India egyik legjobban támogatott startupjai közé tartozott. Az elmúlt évben több mint 7 millió dollárt invesztáltak a cégbe a befektetők.

1 Tovább

50 millió dolláros kártérítést fizet az amerikai hadsereg szerzői jogi jogsértésért

Peren kívüli egyezséggel zárult az Egyesült Államok hadserege és az Apptricity nevű szoftverfejlesztő cég közti jogvita. 50 millió dollárt fizetnek az egyenruhások a cégnek, amiért éveken át jogosulatlanul használták egyik programjuk jogsértő változatát.

A hadsereg még 2004-ben kapott engedélyt az Apptricity egyik logisztikai tervezőszoftverének saját céljaira történő használatára. A szerződés értelmében öt szerveren és 150 munkaállomáson volt jogosultságuk futtatni az alkalmazást. Egy 2009-es belső vizsgálat azonban azt tárta fel, hogy az évek során a hadsereg több ezer másolatot készített jogosulatlanul az alkalmazásról.

Különösen közel-keleti küldetések során, illetve a pusztító haiti földrengést követő mentőakcióban alkalmazták előszeretettel a programot. Összesen 93 szerverre és 9000 berendezésre telepítették a nagyobb műveletek gördülékeny megszervezését támogató alkalmazást.

Az Apptricity saját számításai szerint a sereg 224 millió dollárnyi bevétellel rövidítette meg őket, azonban némi alkudozás után végül 50 millió dolláros kártérítésben állapodtak meg a felek. A szoftvercég egyik veterán tanácsadója szerint az ügy egyáltalán nem rombolja a cég és a Pentagon kapcsolatát, hiszen hosszabb távon épp az együttműködés „exponenciális erősödése” várható az esettől.

VIA: DailyTech.com

0 Tovább

Kampány indul a szerzői jogokat megsértő kínai keresőóriás ellen

Nem ez az első alkalom, hogy a szerzői jogok megsértése miatt marasztalnák el a kínai Baidut. Most a kínai Online Videós Kalózkodás Elleni Szövetség jelentette be, hogy harcot indít az általuk folytatott kalóztevékenység ellen.

0 Tovább

Szigorúbb kalózelellenes szabályokat vezetne be a mozikban az MPAA

Az Amerikai Mozgókép Szövetség szeretné elérni, hogy csökkenjen azoknak a mozilátogatóknak a száma, akik felvételeket készítenek a vetítőtermekben, így okozva kárt az iparágnak.

0 Tovább

Kalóz körökben használatos fogalmak találhatóak a népszerű torrent kliensben

Az elmúlt években a népszerű uTorrent programot fejlesztő BitTorrent Inc. mindent megtett azért, hogy lerázza magáról a kalózkodás vádját, és ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, eddig sikeres is volt az ez irányú munka. A torrentfreak a napokban azonban kalóz kifejezéseket talált a letöltő szoftverben, amik jelentős kérdőjeleket hagynak maguk után.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek