Twitter bejegyzésben tett sokat sejtető utalást Kim Dotcom arra vonatkozóan, hogy még az év vége előtt újraindítaná a januárban bezárt fájlcserélő oldalt.

Megindultak a spekulációk arra vonatkozóan, hogy Kim Dotcom a Megaupload portál újraindítását tervezi-e. Dotcom egy Twitter bejegyzést tett közzé, amelyben arra célozgat, hogy egy sokak által várt eseményre még idén sor kerülhet, hogy ez "nagyobb és gyorsabb", valamint "100 százalékban biztonságos és megállíthatatlan" lesz.

A bejegyzés számos internetes és technológiai szakértő szerint annál is inkább a fájlcserélő oldal újraindítását jelentheti, hogy még mindig megoldatlan azon fájloknak sorsa, amelyet legálisan tároltak az oldalon a felhasználók. A publikus megosztások és magántulajdont képező dokumentumok elérhetetlenné válása jelentős felháborodást keltett. Elérhetővé tételükre vonatkozóan az év eleje óta zajlanak tárgyalások a portál jogászai, az amerikai hatóságok, a szerzői jogvédők és a Mega tárhely-szolgáltatója között.

Dotcom nem sokkal az első tweet után még egy bejegyzést tett közzé, amelyben a Megabox névre keresztelt szolgáltatás szintén ez évi indítását jelentette be. A Megabox a tervek szerint olyan zeneszolgáltatás lenne, amely a művészeket a kiadók kihagyásával közvetlenül összekötné a fogyasztókkal.

Az új-zélandi hatóságok ez év januárjában amerikai támogatással folytattak razziát Kim Dotcom otthonában, amelynek eredményeként a Megaupload portál is bezárásra került. Dotcomot előbb őrizetbe vették, majd feltételesen szabadlábra helyezték. Az új-zélandi bíróság jogi bizonytalanságok okán csak 2013 tavaszán dönt arról, kiadja-e az Egyesült Államoknak az amerikai hatóságok által több száz millió dollár összegű szerzői jogi károkozással vádolt férfit.

(Via: NZ Herald)