Bár több mint egy éve nem működik, az Alexa netstatisztikája szerint havonta még mindig milliónyi látogató keresi fel a Megaupload oldalát. A portál jelenleg egyike a világ 2500 legforgalmasabb weblapjának.

Az oldal bezárására figyelmeztető hatósági banner (Forrás: Wikipédia)

Az amerikai hatóságok kezdeményezésére tavaly januárban záratták be a Megaupload portált. Az oldal a szakértők szerint a kalózkodás melegágyaként funkcionált, felhasználói sokmilliónyi szerzői jogot sértő tartalmat osztottak meg egymással. A portál bezárása óta eltelt egy évben sok minden történt a Megaupload ügyben (ha lassan is, de Kim Dotcom ellen zajlik a bírósági eljárás, s várhatóan az idén eldől, az új-zélandi hatóságok kiadják az USÁ-nak), de az oldal forgalma nem nullázódott le.

Kim Dotcom a Megaupload bezárásának évfordulóján elindította a portál utódjaként emlegetett Mega-t, amely az Alexa netstatisztikája szerint közel annyi látogatót vonz, amennyit nem működő elődje. Az adatok szerint ugyanis a valaha napi 50 millió látogatót vonzó Megaupload oldalát havonta még mindig néhány milliónyi látogató keresi fel. Egy részük valószínűleg a világháló különböző oldalain található, a portálra mutató régi linkekről téved az oldalra. Mások, az oldal régi használóiként minden bizonnyal időről időre ellenőrzik az oldal állapotát, azt remélve, hogy újra hozzáférhetnek a Megaupload tárhelyére feltöltött fájljaikhoz.

Akárhogy is, az oldalra tévedőknek nincs szerencséje. A tavalyi év nagy részében a lefoglalásról értesítő figyelmeztetés szerepelt csak a megauplod.com linken, mára azonban a webhely teljesen eltűnt.

(Via: TorrentFreak)