Egy jótékonysági akció keretében Kim Dotcom és felesége megnyitja új-zélandi otthonuk kapuit a kíváncsi érdeklődők előtt. A Megaupload-ügy okán kiadatási tárgyalására váró Dotcom az akcióval iskolásoknak és rákos betegeknek segít pénzt gyűjteni.

Összesen 12 luxusingatlan kapuit nyitják meg a kíváncsiskodók előtt az Auckland-tól 23 kilométerre található Coatesville-ben. A 12 épületet, köztük a Dotcom-villát idegenvezető segítségével 100 dolláros jegyár ellenében nézhetik meg az érdeklődők. Az akcióval a szervező Coatesville School 120 ezer dollárt kíván összegyűjteni, amelyből bútorokat és számítógépeket vásárolnának az iskolának. A jegyeladások 10 százalékát egy rákos betegeket segítő alapítvány kapná meg.

A Megaupload portál alapítása és üzemeltetése okán szerzői jogsértéssel és pénzmosással vádolt Kim Dotcom és családja által bérelt ingatlan területének mintegy negyede lesz megtekinthető a novemberi túrákon. A látogatók bejárhatják többek között a kerti labirintust és megnézhetik a hatalmas beltéri akváriumot.

 

A Dotcom-villa látképe

Az esemény szervezője bevallottan azt a közfigyelmet szeretné kihasználni, amit Dotcom személye jelent a régiónak. Az iskola szerint Coatesville Dotcomnak köszönhetően került fel a térképre: a sajtóban számos hírben említik lakóhelyét, és számtalanszor beszélnek otthonáról, ami felkeltette az emberek kíváncsiságát.

Dotcom és felesége állítólag szívesen csatlakoztak a programhoz, amellyel a közösséghez tartozásukat szeretnék erősíteni.

(Via: NZ City; Kép forrása: ABC News)