A hírhedt MegaUpload alapító az immáron legális alapokon nyugvó Mega fájlmegosztó után a zeneszolgáltatói piacon is megvetné a lábát, a napokban ugyanis elindította Baboom névre hallgató oldalát. Igaz, hogy az online boltban egyelőre még csak egyetlen album, a sajátja található és az is ingyenesen tölthető le.

Kim Dotcom már régóta tervezgette egy legálisan működő zeneszolgáltató portál létrehozását, amelynek első lépcsője a mostani korlátozott indulás. Az oldalon ugyanis csupán egyetlen album érhető el, az ex-hacker saját nevén kiadott „Good Times”, azaz Jó idők című albuma, amelyen egyébként számos nagynevű producerrel, mint pl. a Black Eyed Peas egyik tagja, is együtt dolgozott.

A lemezt a Baboom mellet az összes fontos platformon (Google Play, iTunes, Amazon) megjelentették, sőt még CD-n is kiadták, ami  azért is érdekes, mert a számok a saját szolgáltatásán keresztül ingyen is letölthetőek a legmagasabb minőségű formátumokban is.

A szolgáltatás azzal az ígérettel csábítaná magához a zenészeket, hogy csupán tíz százalékát tartaná meg a bevételeknek, az ingyenes tartalmakat kínáló művészeknek pedig reklámbevételeik megosztását ígérik. A portál a felhasználók reklámfogyasztását is díjazná, méghozzá olyan mértékben, hogy abból az alapító becslése szerint akár 10 új albumot is megvehetnek majd egy évben. A teljes körű indulást ez év végére ígérik Dotcomék, az oldal funkcionalitását azonban már közel száz százalékosként jellemzik.

via: wired