Visszavágna az őt ért "sérelemért" és szerzői jogsértési pert indítana Kim Dotcom olyan technológiai nagyágyúk ellen, mint a Twitter, a Google vagy a Facebook. Dotcom szerint ezek a cégek, és még számos másik jogtalanul használnak egy általa levédetett kétlépcsős biztonsági szabadalmat.

Dotcom Twitter oldalán hozta nyilvánosságra szándékait

Dotcom 1998-ban még eredeti nevén, azaz Kim Schmitz néven nyújtotta be a szóban forgó szabadalom levédetési kérelmét az Egyesült Államok szabadalmi hivatalához, amely 2000-ben meg is ítélte számára a szabadalmi oltalmat. A szabadalom egy kétlépcsős biztonsági mechanizmust érint: a szolgáltató SMS-ben küld azonosító kódot a felhasználónak, amely a kódot begépelve tudja a netes felületen hitelesíteni magát. A rendszert a Google, a Facebook, a Twitter, sőt világszerte számos bank is használja, teszik mindezt Kim Dotcom szerint az ő engedélye nélkül.

Dotcom kilátásba helyezte, hogy esetleg pert indít a jogtalan felhasználók ellen, hogy ezzel vágjon vissza az USÁ-nak az ellene indított szerzői jogsértési perben.

Az Új-Zélandon élő Dotcom ellen a Megauplod portál működtetése okán különösen nagy értékű szerzői jogi károkozás miatt emeltek vádat a hatóságok. Az USA szerint 500 milliós kárt okozott azzal, hogy a cyberlocker weboldalon kalózfájlok megosztását tette lehetővé. A híres-hírhedt internetguru jelenleg házi őrizetben van, az augusztusra kitűzött kiadatási tárgyalására vár, amelynek során az új-zélandi bíróság eldönti, kiadják-e az USÁ-nak, hogy az amerikai bíróság előtt számoltassák el felelősségéről.

Ami a biztonsági mechanizmust érintő jogsértést illeti Dotcom közölte, kész pereskedni, ám jobban örülne a tech cégek együttműködésének. Véleménye szerint ugyanis ők egy hajóban eveznek, az amerikai szerzői jogszabályok ugyanazon passzusa vonatkozik tevékenységükre, ezért a Facebook, Twitter és Google támogatását kéri. Ajánlata egész pontosan úgy hangzik, elnézi a jogsértést, sőt, továbbra is engedi a szabadalom ingyenes használatát, ha a tech óriások segítenek neki kifizetni a Megaupload-ügy kb. 50 millió dollárra becsült perköltségét.

Az "ajánlatra" a vonatkozó hírek szerint az érintettek még reagáltak.

(Via: Yahoo News Australia)