Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fodrászat koppintja a Facebook dizájnt

Facelook néven nyílt fodrászat Dubai-ban, amely nevét és logóját tekintve hűen követi a legismertebb nemzetközi közösségi oldal dizájnját. A szalon indiai tulajdonosa szerint nem szándékos a hasonlóság, és nem gondolták hamisítani a Facebook logót.

0 Tovább

Facebookon szervezett bevásárló napot a hamisító

Facebook profilján keresztül értékesített hamis ruházati cikkeket az a brit férfi, akit a napokban ítélt felfüggesztett szabadságvesztésre a bíróság. A kereskedő ismerősei körében még bevásárló eventet is meghirdetett.

0 Tovább

Tech óriásokat perelne Kim Dotcom

Visszavágna az őt ért "sérelemért" és szerzői jogsértési pert indítana Kim Dotcom olyan technológiai nagyágyúk ellen, mint a Twitter, a Google vagy a Facebook. Dotcom szerint ezek a cégek, és még számos másik jogtalanul használnak egy általa levédetett kétlépcsős biztonsági szabadalmat.

Dotcom Twitter oldalán hozta nyilvánosságra szándékait

0 Tovább

Like: szabadalombitorlás miatt perlik a Facebook-ot

Szabadalombitorlás miatt indult per a Facebook ellen: Joannes Jozef Everardus van Der Meer öt évvel az ismert közösségi oldal megjelenése előtt szerzett szabadalmi oltalmat saját, Surfbook-nak nevezett közösségi felületéhez, amely már a Like gombot is használta.

0 Tovább

A Facebook alkalmazta a Sony-t és Apple-t is megtámadó hackert

Egy hírhedt hacker, George Holtz májusban csatlakozott a Facebook csapatához. A hacker körökben csak Geohotként ismert Holtz azzal szerzett kétes dicsőséget, hogy feltörte a Sony Play Station 3 konzolját.

A hírt Joshua Hill dobta be a nyilvánosságra, aki szintén hacker és tagja a Chronic-Dev nevű hacker csoportnak. Holtz felvételét a Facebook szóvivője megerősítette, ám további információkkal nem kívánt szolgálni új munkatársukkal kapcsolatban. A The Washington Post értesülései szerint Holt a Facebook várva várt iPad alkalmazásán dolgozik

Az ügy pikantériája, hogy Holtz korábban bravúros hackerkedéseivel került a média lázókörébe. Még 2008-ban feltörte aziPhone-t, így téve lehetővé az okostelefon használatát bármely hálózatban. Ezzel komoly károkat okozott az  iPhone exkluzív szolgáltatójának, az AT&T-nek.

Holtz következő dobása a Sony PS3 konzolának feltörése volt. A srác munkájának köszönhetően kalózjátékokat is lehetett használni a konzollal. A feltörés útját ráadásul nyilvánosságra hozta blogját, így bárki hozzáférhetett az információkhoz.

A Sony jogi úton követelt elégtételt, ami alaposan felháborított a hacker társadalmat. A bosszú nem maradt el. Hackerek behatoltak a Playstation hálózatába, és neveket, címeket és hitelkártya adatokat loptak el megközelítőleg 100 millió vásárlóró.

A Sony végül peren kívül megegyezett Holtz-cal, aki vállalta, hogy eltávolítja a feltörési utasításokat. Holtz különben végi tagadta, hogy bármi köze lenne az adatbázisok ellopásához, ugyanakkor április 11-én csatlakozott a Sony termékek elleni bojkotthoz.

A New Jerseyben születtet Holtz konzultánsként már dolgozott a Google-nak, és a CertiCell-nek. 2008-ban a PCWorld beválasztotta a 10 legjobb teljesítményt nyújtó 21 éven aluli fiatal közé. Emellett számos tudományos versenyt is megnyert, többek közt egy Intel által szponzorált versenyt, amelyen 20 ezer dollárt kaszált.

0 Tovább
«
12

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek