Facebook profilján keresztül értékesített hamis ruházati cikkeket az a brit férfi, akit a napokban ítélt felfüggesztett szabadságvesztésre a bíróság. A kereskedő ismerősei körében még bevásárló eventet is meghirdetett.

Kilenc hónap, két évre felfüggesztetett börtönbüntetésre és 200 óra közérdekű munkavégzésre ítélte, továbbá két hónap kijárási tilalmat rendelt a brit bíróság a Facebook oldalán hamis ruházati cikkeket értékesítő férfivel szemben.

A férfi saját otthonában, a felső emeleten alakított ki raktárat a hamisítványoknak, amelyet kifejezetten erre a célra létrehozott Facebook profilján keresztül értékesített a mintegy 1000 ismerősének. Március elején, mikor a hatóságok egy házkutatás során rajta ütöttek az illegális kereskedőn, mintegy 30 ember tartózkodott a férfi otthonában, akikről kiderült, a kereskedő által a közösségi oldalon meghirdetett bevásárló napra érkeztek.

Az akció során hamis Ugg, Adidas, Tiffany, Louis Vuitton és Vivienne Westwood márkajelzésű termékek kerültek elő a 400 darab lefoglalt árucikk között. A házkutatás során lefoglalt termékek közül összesen 2 darab Barbour dzseki bizonyult eredetinek.

A szakértők szerint, ahogy az utcákról az online piactérre tevődik át a hamis termékek kereskedelmi, úgy lesz egyre gyakoribb, hogy a közösségi oldalakon is felbukkannak a sokszor gyenge minőségű, akár potenciálisan veszélyes termékeket kínáló hamisítók. Azt javasoljuk, ti se dőljetek be a legismertebb közösségi oldalon futó reklámoknak, és ha online bevásárlóhelyet kezdtek el követni, legyetek körültekintőek ezekkel.

(Via: examiner.co.uk)