Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Just Lamps kezdeményezést indított a hamis projektor lámpák azonosítására

A nagykereskedelmi cég két éve figyelmeztetett, hogy hamis projektor lámpák kerültek forgalomba Európában az ázsiai gyártónál jelentkező termékhiány miatt. A probléma azóta csak nőtt. Próbavásárlásokat végeztek világszerte, ahol a meghirdetett ár túl jónak tűnt ahhoz, hogy igaz legyen, és az eredményeik azt mutatják, hogy ma már több ezer hamis lámpa van forgalomban minden piacon.  

Baloldalon az eredeti, míg jobb oldalon a hamis  égő

A szállítói láncba bekerülő lámpák nagyon meggyőzőek. A csomagolás, a kézikönyvek, és az izzók is valódinak tűnnek, a megfelelő logókkal és jelölésekkel. A vevő csak az eredeti lámpával összehasonlítva jöhetnek rá, hogy hamis termékkel van dolga.

Ez azt jelenti, hogy a beszállítótól kezdve, aki azt hiszi remek üzletet kötött a termék importálásával, mindenki be van csapva. Sok esetben a kereskedelmi láncban szereplőpartnerek nem is látják a lámpákat, mielőtt azok a  tényleges felhasználókhoz kerülnek.

A probléma kezelésének érdekében a Just Lamps elindította a www.counterfeitlamps.com referencia honlapot. Az oldal egy útmutató segítségével segít azonosítani a hamis lámpák 80%-át, amely világosan megmutatja az ügyfeleknek, hogy milyen jelöléseket figyeljenek az izzókon, mire számítsanak egy valódi lámpa esetében.  A weblapot úgy tervezték, hogy bárki könnyen tudja használni, aki amúgy nem tudná biztosan felismerni a hamisítványokat.

Az izzójelölések bemutatásán túl, az oldalon található egy útmutató az egyéb árulkodó jelekről, tanácsok a további lépések tekintetében, valamint egy ingyenes értékelő szolgáltatás az aggódó fogyasztók számára. 

A weblapon túl, a cég egy egyszerű listát tett közzé izzó gyártónként a szervízmérnökök számára, amit magukkal tudnak vinni, amikor lámpát cserélnek. A lista a helyi Just Lamps irodákban érhető el. A továbbiakban szándékukban áll megosztani az ingyenes tanácsadási szolgáltatásuk eredményeit, megállapításait a projektor gyártókkal, hogy ezzel is segítsék megőrizni a csereizzó iparág jó hírnevét.

via: hiddenwires

0 Tovább

„Hamis” Starbucks nyílt Los Angelesben

Az eredeti kávézókkal szinte teljesen megegyező üzlet mindössze annyiban különbözött a többitől, hogy a tréfás kedvű koppintók a márkanév elé mindenhova odaírták, hogy buta. Így tehát a betérő vendégek buta kávét kaphattak a buta Starbucksból.

0 Tovább

Hamis Oscar-szobrok miatt pereskedik az Amerikai Filmakadémia

Ahogy közeledik a 86. Oscar-gála időpontja, úgy látnak egyre nagyobb fantáziát a hamisítók a legendás szobrocskák másolásában. Ezúttal egy texasi férfi bukott le az ereklyék engedély nélküli másolatainak internetes árusításával: az Amerikai Filmakadémia perel.

0 Tovább

A hamis nézettségi adatok ellen küzd a YouTube

A 21. század világában ahhoz már hozzászokhattunk, hogy nem csak a fizikálisan létező termékeket hamisítják, hanem az egyéb digitális tartalmakat is, de arra talán nem is gondolnánk, hogy vannak, akik olyan elvont dolgokat hamisítanak, mint például egy videó nézettsége. Egyre többen gondolják azonban, hogy a YouTube kínálta hirdetési pénzekért cserébe megéri meghamisítani a feltöltött kisfilmek nézettségi adatait. Éppen ezért indított nagyszabású akciót a Google tulajdonában lévő videó-megosztó portál, amelynek célja, hogy kiszűrje a hamis látogatottsági adatokat.

0 Tovább

Már az Apple alkalmazottakat is hamisítják

Persze csak tréfából, Tyler Fischer, amerikai komikus ugyanis négy különböző Apple üzletben is megviccelte a vásárlókat azzal, hogy az almás márka alkalmazottjának adta ki magát.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek