Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zeneszolgáltatást indít Kim Dotcom

A hírhedt MegaUpload alapító az immáron legális alapokon nyugvó Mega fájlmegosztó után a zeneszolgáltatói piacon is megvetné a lábát, a napokban ugyanis elindította Baboom névre hallgató oldalát. Igaz, hogy az online boltban egyelőre még csak egyetlen album, a sajátja található és az is ingyenesen tölthető le.

0 Tovább

Elindult itthon is a Google Play Music

A mai napon újabb lehetősége nyílott a legális letöltésre, illetve streamingszolgáltatás igénybevételére a hazai zenerajongóknak. Ugyanis Magyarországon is elindult a Google Play Music, amiben egyrészt pénzért vásárolhatunk, másrészt ingyen tárolhatunk zenéket a Google Play zenei szekciójában. Sőt, havidíjért személyre szabott rádiót is kapunk.

0 Tovább

Nő a kalózkodás a nyári zenei fesztiválok után

A nyári zenei fesztiválok után sok koncertlátogató kezdi el keresni a koncerteken hallott dalokat, mert új kedvencre lelt, felfedezett egy régit, vagy épp egy emléket szeretne vele felidézni. A Spotify szerint ezeket a számokat illegálisan töltik le, így a nyári koncertek rendesen megdobják a kalózkodási rátát.

"Adventures in The Netherlands" címmel készített tanulmányt a legális zenei streaming szolgáltatást nyújtó Spotify, amelyben holland példán mutatja be a fesztiválok és kalózkodási mutatók közötti összefüggést.

0 Tovább

Gumibabás, pucér performansz a kalózkodás ellen

Szokatlan módon próbálták kínai egyetemi hallgatók felhívni a figyelmet a kalózkodás zeneiparra gyakorolt káros hatására. Gumibabával, szemérmüket épphogy takarva tiltakoztak, ám a művészi performansznak titulált akciót megakadályozták az egyetem biztonsági őrei.

"Tiltakozó" kínai egyetemisták

0 Tovább

Korai még temetni a zenei CD-ket - tizenkét mázsa hamisítványt találtak

Úgy tűnik, a zenei CD-k, köszönik, jól vannak és kelendőek, hiszen valakiknek megéri a hamisítás kockázata is. Az eddigi legnagyobb illegális, Angliába tartó szállítmányt foglalták le a manchesteri repülőtéren.

Az észak-angliai repülőtér vámosai mintegy negyedmillió font értékű szállítmányra bukkantak a Hong Kong-ból küldött csomagok között. A vámhatóság munkáját a BPI és IFPI zenei jogvédő szervezetek segítették az akció során. Az 1200 kilós szállítmány egy olyan konténerben utazott, amelyben a papírok szerint autókba szánt mp3 lejátszóknak kellett volna lenniük. Valójában több előadó sokezer hamis CD-je fogadta a vámügyi nyomozókat.

0 Tovább
«
123

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek