A mai napon újabb lehetősége nyílott a legális letöltésre, illetve streamingszolgáltatás igénybevételére a hazai zenerajongóknak.  Ugyanis Magyarországon is elindult  a Google Play Music, amiben egyrészt pénzért vásárolhatunk, másrészt ingyen tárolhatunk zenéket a Google Play zenei szekciójában. Sőt, havidíjért személyre szabott rádiót is kapunk.

 

A magyar piacra újonnan belépő zeneáruház kínálata elképesztő, összesen 18 millió dal közül válogathatunk a nagy kiadók előadói mellett alternatív zenészek dalaiból is. Az eléréshez pedig mindössze egy Google-fiókra van szükségünk.

De nem csak ezért érdemes regisztrálni a szolgáltatásra! A Google Music Play a vásárlás mellett lehetőséget biztosít arra, hogy feltölthessük a felhőbe a már meglévő zenei gyűjteményünket is, méghozzá 20 ezer dal erejéig.

Sőt, ha ne előfizetünk a korlátlan hozzáférésre, akkor szabadon hallgathatjuk meg a több millió rendelkezésre álló dalt bármilyen arra képes eszközünkön. Továbbá azok, akik november 15-ig regisztrálnak a korlátlan hozzáférésre, az első hónapban ingyenesen próbálhatják ki a szolgáltatást, és később kedvezőbb havidíjért is használhatják.

A szolgáltatás persze további funkciókkal is bír, ezekről a Quarton olvashattok egy jó összefoglalót!