Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Így gazdagodnak az illegális letöltések mögött álló kalózok

Az átlagos illegálisan tartalmakat letöltő felhasználók, talán úgy gondolják, hogy ebben az egészben semmi pénz nincs, hiszen ők ingyen jutnak hozzá az általuk megkívánt anyagokhoz. A valóság azonban, ennél jóval árnyaltabb, hiszen a háttérben állók nem pusztán felebaráti szeretetből osztják meg a legújabb hollywoodi filmeket, sorozatokat, illetve slágereket. Hogy pontosan miért is éri meg fenntartani a fájlcserélő oldalakat? Egy profi kalóz vallomása következik!

0 Tovább

Elindult itthon is a Google Play Music

A mai napon újabb lehetősége nyílott a legális letöltésre, illetve streamingszolgáltatás igénybevételére a hazai zenerajongóknak. Ugyanis Magyarországon is elindult a Google Play Music, amiben egyrészt pénzért vásárolhatunk, másrészt ingyen tárolhatunk zenéket a Google Play zenei szekciójában. Sőt, havidíjért személyre szabott rádiót is kapunk.

0 Tovább

A letöltő oldalak növelik az alacsony költségvetésű filmek forgalmát?

Egy tanulmány szerint a kisebb filmprodukciókat hátrányosan érintette, hogy a hatóságok bezáratták a Kim Dotcom féle Megauploadot.

0 Tovább

Nő a kalózkodás a nyári zenei fesztiválok után

A nyári zenei fesztiválok után sok koncertlátogató kezdi el keresni a koncerteken hallott dalokat, mert új kedvencre lelt, felfedezett egy régit, vagy épp egy emléket szeretne vele felidézni. A Spotify szerint ezeket a számokat illegálisan töltik le, így a nyári koncertek rendesen megdobják a kalózkodási rátát.

"Adventures in The Netherlands" címmel készített tanulmányt a legális zenei streaming szolgáltatást nyújtó Spotify, amelyben holland példán mutatja be a fesztiválok és kalózkodási mutatók közötti összefüggést.

0 Tovább

Nem hajlandó cenzúrázni a webet a Google

Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója a keresőmodul kalózkodás elleni tevékenységével foglalkozó sajtóbeszélgetésen hangsúlyozta, ellentétes a cég filozófiájával, hogy teljesen törölje a potenciális kalózoldalakat a kereső találatok közül.

2 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek