Az átlagos illegálisan tartalmakat letöltő felhasználók, talán úgy gondolják, hogy ebben az egészben semmi pénz nincs, hiszen ők ingyen jutnak hozzá az általuk megkívánt anyagokhoz. A valóság azonban, ennél jóval árnyaltabb, hiszen a háttérben állók nem pusztán felebaráti szeretetből osztják meg a legújabb hollywoodi filmeket, sorozatokat, illetve slágereket. Hogy pontosan miért is éri meg fenntartani a fájlcserélő oldalakat? Egy profi kalóz vallomása következik!

A Torrentfreak ugyanis nem átalkodott leülni egy kalózkodásból élő „profival”, hogy meghallgassák a történetét. A riportból érdekes dolgokra derült fény, mind a motivációk, mind pedig a pénzszerzés módját illetően. A kalóz pontos kilétét ugyan nem fedték fel, de annyit elárult a „munkásságáról”, hogy ő maga több százezer megosztó linkért felelős, és kb. 30.000 filmet töltött fel eddigi pályafutása során, egyszóval nem kispályás.

Már önmagában az illegális letöltések világával való megismerkedése is elég tanulsággal szolgálhat, akár a filmstúdiók, akár a nyomozó hatóságok számára is. Történt ugyanis, hogy az amerikai állampolgárságú férfinak Mexikóba kellett költöznie, ahol viszont semmilyen formában nem tudta megtekinteni kedvenc műsorait, ezért is fordult az illegális letöltőhelyek felé. A következő stádium, vagyis a passzív fogyasztóból az aktív résztvevővé válás akkor következett be, amikor a kalózportálokon már nem talált meg mindent, amit szeretett volna. Ekkor döntött úgy, hogy maga is fel fog töltögetni az oldalra, innentől pedig már egyenes út vezetett ahhoz, hogy egy egész kis birodalmat építsen ki magának.

A riportban csak John-ként említett férfi a pénzkereset mikéntjébe is betekintést engedett. Állítása szerint a törvénytelen módon szerzett jövedelméből kényelmesen meg tud élni. A pénz pedig reklámbevételekből származik. Az általa használt fájl megosztó portálok ugyanis megosztják a felhasználókkal a reklámbevételeiket és akár 2 dollárt is kifizetnek ezer megtekintésenként. Így könnyen kiszámolhatjuk, hogy a több százezres nagyságrendű linkhálózatával valóban kisebbfajta vagyonra tehetett már szert.

via: torrentfreak