Szokatlan módon próbálták kínai egyetemi hallgatók felhívni a figyelmet a kalózkodás zeneiparra gyakorolt káros hatására. Gumibabával, szemérmüket épphogy takarva tiltakoztak, ám a művészi performansznak titulált akciót megakadályozták az egyetem biztonsági őrei.

"Tiltakozó" kínai egyetemisták

A pekingi egyetem végzős hallgatói állítólag zeneipari karriert terveztek tanulmányaik befejezése után, ám úgy találták, a kalózkodás miatt, amely megfosztja bevételeitől az iparágat, gyakorlatilag lehetetlen, hogy terveiket megvalósítsák. Ennek apropóján döntöttek úgy, hogy "különleges' művészeti performansszal próbálják meg felhívni a figyelmet a kalózkodás jelentette problémára. Az egyetemi campus területére felfújható gumibabákkal, gitárral a kézben, szemérmüket csak egy elefántormányt formázó anyagdarabbal takarva vonultak be. Mellkasukon fekete filccel firkálták fel üzenetüket. Tovább azonban nem jutottak az akcióval, mert az egyetem biztonsági őrei leteperték őket, és megakadályozták a produkció folytatását, amelynek során azt tervezték, beugranak a campus területén található tóba.

Mivel a tiltakozók alsóneműt viseltek, és a babák intim testrészeit is letakarták, ezért közszeméremsértés miatt nem indul ellenük eljárás.

(Via: kotaku.com)